Prachtig concert van het Achterhoek Mannenkoor


BORCULO –   Een staande ovatie viel het Achterhoeks Mannenkoor vrijdag 29 september in Vorden en afgelopen zaterdag in Borculo ten deel. Het koor verzorgde een kennismakingsconcert in de Christus Koningkerk in Vorden en in het Muziekcentrum in Borculo.  Het Achterhoeks Mannenkoor bestaat uit de mannenkoren van Vorden, Ulft en Borculo en telt ruim negentig zangers.  Het A.M.K. is ontstaan ten tijde van de Special Olympics in Doetinchem in 2018. De koren hebben allemaal dezelfde dirigent, te weten Christo Guenov.

De goed gevulde muziekhal in Borculo genoot van een zeer gevarieerd programma, met gastoptredens van soliste Roos van der Sanden en het vocaal ensemble Embrace. Het mannenkoor opende met het gedragen welkomstnummer Gwahoddiad, een Engelse gospelsong,  gevolgd door het ingetogen Benedictus.  Gastsoliste Roos van der Sanden maakte indruk in O mio Babbino Caro en Song to the moon. Bij het Mannenkoor trad Eddy Braam op als solist in Halleluja van Leonard Cohen.  Embrace zorgde voor een rustpunt in de programmering. Dit achttal dames uit Doetinchem zong a capella, in close harmony een aantal nummers in het Engels, Italiaans en Mexicaans.

Loepzuivere zang die veel waardering oogstte
Indrukwekkend was  ook het Concert Celebration, een compilatie van musicalsongs van Andrew Lloyd Webber. De combinatie van het massale koor en de soliste Roos bracht het publiek in vervoering. Na de pauze begon het mannenkoor met Zabé, een hilarisch lied over een kikkerbruiloft met veel gekwaak, onmiddellijk gevolgd door de serieuze overdenking Sunset Poem, prachtig a capella gezongen. Embrace en Roos van der Sanden zorgden wederom voor de variatie in het programma.  Roos zong onder andere Avé Maria in de versie van Caccini. Het mannenkoor sloot af met het zeer snelle  The Rhytm of Life. De staande ovatie die het koor ten deel viel was een blijk van grote waardering. Als toegift volgde nog When the Saints en Time to say goodbye van Andrea Bocelli, gezongen door alle artiesten samen, een waardige afsluiting van een zeer geslaagd concert.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven