’t Broek uit Ruurlo verrassend met twee teams in de top van de Achterhoekse klootschietcompetitie

RUURLO – Na de 3e competitiewedstrijd staat ’t Broek verrassend met twee teams in de top van de Achterhoekse competitie. Koploper Klein Dochteren won zeer overtuigend. Het parkoers op de Needseberg was de uitvalsbasis gekozen door de Onderlingen, dat gastheer was dit weekend.

Averij
Het 1e team van Zwolle, de kampioen van vorig jaar, liep behoorlijk averij op door in de directe confrontatie te verliezen van ‘t Broek 2. Het was volgens de mannen uit Zwolle al een hele tijd geleden dat ze verloren van hun directe tegenstander. En dat notabene tegen het tweede team van ’t Broek. Koploper Klein Dochteren was prima op dreef. Ze wonnen met maar liefst 13 schoten van directe tegenstander Zwolle 2. Een voorsprong van maar liefst 6 schoten verschil op nummer 2 komt niet vaak voor. ‘t Broek dat met 59 schoten niet eens ontevreden was werd 2e dit weekend. Net voor ’t Broek 2 dat 60 schoten noteerde. Zwolle volgde met 62 schoten op de 4e plaats. Eibergen en Respelhoek behaalden elk 64 schoten en bezetten plaats 5 en 6. Zwolle 2 deed het ondanks dat men met 13 schoten verschil verloor van winnaar Klein Dochteren met 66 schoten niet eens zo slecht. Zij werden 7e. Net voor Onderlingen en Klein Dochteren 2 die beiden 67 schoten nodig hadden. Dijkhoek had het lastig op het parkoers in Neede en werd met 69 schoten 10e. Het tussenklassement wordt fier aangevoerd door Klein Dochteren dat al 9 schoten los staat van ’t Broek. ’t Broek 2 staat verrassend op een 3e plaats doordat het won van Zwolle.

Zakt
Hierdoor zakte de regerend kampioen naar een 4e plaats in het tussenklassement.
In de tweede klasse waren Heksenkring en Eibergen 3 helaas afwezig. De 3e competitiewedstrijd werd gewonnen door Zwolle 3 dat als enige in deze klasse onder de 70 schoten bleef. Met 69 schoten bleef men 1 schot voor op Onderlingen 2 dat de 2e plaats voor zicht opeiste. De volgers zaten allemaal dicht bij elkaar. Zowel Dijkhoek 2, als ’t Broek 3 en Respelhoek 2 kwamen met 74 schoten aan de finish. Eibergen 2 werd laatste met 76 schoten wat wel aangeeft dat de verschillen in deze klasse erg klein zijn dit jaar. In het tussenklassement staan Zwolle 3, Onderlingen 2 en Respelhoek 2 erg dicht bij elkaar. De verschillen in de top 3 bedragen maar enkele schoten. Over 14 dagen zal de strijd weer oplaaien want dan is de volgende competitieronde in Zwolle.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven