Bespaarhulp aan huis

BERKELLAND – De gemeente Berkelland gaat in 2024 tot 2026 door met de actie Bespaarhulp aan Huis: een aanpak specifiek voor huishoudens die te maken hebben met energiearmoede. Door aan de actie mee te doen verlagen zij voor de langere termijn hun energierekening. De stijgende gas- en elektraprijzen maken dat de maandelijkse energiekosten voor veel huishoudens moeilijker te betalen zijn. Het Rijk heeft geld vrijgemaakt dat door gemeenten kan worden ingezet ter bestrijding van energiearmoede.

Tips
Wethouder Gerjan Teselink: “In 2023 hebben we 365 huishoudens geholpen via Bespaarhulp aan Huis. Door tips over gedrag en het aankopen van energiebesparende producten, kunnen huishoudens tientallen euro’s besparen op hun energierekening. We zien dat de problemen blijven en daarom zetten we de aanpak nog 3 jaar door.” Samen met het Energieloket Achterhoek voert gemeente Berkelland Bespaarhulp aan Huis uit. Tijdens het traject komt een coach bij een huishouden thuis voor meerdere gesprekken. Een huishouden krijgt tips om energie te besparen en een cadeaubon om energiebesparende producten aan te schaffen. Bijvoorbeeld radiatorfolie, LED-lampen of een waterbesparende douchekop.

Energiezuinig
Ook kan via de Bespaarhulp aan Huis een aanvraag worden gedaan voor de tijdelijke duurzame witgoedregeling. Dit betekent dat een inwoner een apparaat kan vervangen voor een energiezuinige variant. Bijvoorbeeld een koelkast.

Begin 2024 gaan we via gerichte communicatie huishoudens uitnodigen om deel te nemen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven