CK Jubilate Neede stop na Jubileumconcert

NEEDE – Voor het Christelijk Koor Jubilate Neede is 2023 een bijzonder jaar. Dit jaar bestaat het koor maar liefst 115 jaar. Maar het wordt ook het jaar dat het koor ophoudt te bestaan.

Om niet aan het hoogtepunt van het 115-jarige bestaan voorbij te gaan, vindt er op zaterdag 18 november een jubileumconcert plaats. Uitgevoerd worden muziekstukken die in de voorbije jaren zijn gezongen. Aan dit concert wordt medewerking verleend door mezzo sopraan Valeria Boermistrova, fluitist Ineke Visser en Mourik Jan Heupink (orgel en piano). Tevens verleent het Holtens Gemengd Koor zijn medewerking.

Bijzonder programma
Dit concert wordt uitgevoerd onder de bezielende leiding van dirigent Henk Linker. Een bijzonder concertprogramma met de nodige herinneringen aan de afgelopen jaren. Met weemoed zal men terugdenken aan de vele concerten en uitvoeringen die het koor heeft gegeven. Het zal ook een avond worden waarin ook het slotakkoord voor het koor zal klinken. Aan het eind van dit jaar doet Jubilate het boek dicht. De terugloop van het ledenaantal, met de nodige financiële consequenties tot gevolg, heeft het koorbestuur doen besluiten om op dit hoogtepunt te stoppen. In december zal het koor nog haar medewerking verlenen aan een kerstzangmiddag in de Grote Kerk.

Boventoon
Om te genieten van een geweldig concert, waarin het jubileum de boventoon zal voeren, wordt iedereen van harte uitgenodigd voor het concert op zaterdag 18 november in de Grote Kerk in Neede. Aanvang van het concert is om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Voor dit slotakkoord van Jubilate hoeft men geen entree te betalen. Natuurlijk mogen de bezoekers aan het eind van het concert hun waardering uitspreken in de vorm van een gift.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven