Concert in Synagoge Borculo van topmusici Huijnen & Hopman met uniek muziekrepertoire voor accordeon en viool


BORCULO – Cécile Huijnen (viool) en Marieke Hopman (accordeon) maken als ‘Duo Huijnen & Hopman’ van ieder concert een beleving: meeslepende muziek, afgewisseld met persoonlijke verhalen, waarbij ze het publiek actief betrekken. Alles kan en alles mag. De unieke combinatie van viool en accordeon bleek een schot in de roos. De klankkleuren zijn ongeëvenaard, hun stijl is zowel expressief, virtuoos en swingend, als speels en intiem. Beide musici zijn onophoudelijk op zoek naar repertoire voor de unieke combinatie accordeon en viool. Van volksmuziek uit de Balkan, Duitse romantiek, Argentijnse tango en zigeunermuziek tot hedendaagse werken, speciaal voor hen geschreven. Het duo bewerkt alles zelf. Ze blijven dicht bij het origineel, maar gaan altijd de uitdaging aan er een eigen karakteristieke versie van te maken. Een unieke belevenis! Op zondag 12 november om 14:30 uur in de synagoge van Borculo, Weverstraat 4. De toegangsprijs bedraagt € 17,50 (donateurs € 15,00).

Cécile Huijnen (1965) studeerde o.a. bij Jaap van Zweden. Ze won het Oskar Back Vioolconcours. Ze studeerde cum laude af en werd aangesteld als concertmeester van achtereenvolgens het Nederlands Balletorkest, het Gelders Orkest en, tot 2023, Phion.

Cécile is een veelgevraagd gastconcertmeester en werkte o.a. bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest. Ze werkte met dirigenten als Neville Marriner, Lorin Maazel en Valeri Gergiev. Als solist profileerde ze zich in vioolconcerten van Strawinsky, Barber en Shostakovitsj, maar ze maakt ook graag uitstapjes naar het klassieke en romantische repertoire. Altijd is ze op zoek naar nieuwe uitdagingen en wil haar grenzen blijven verleggen.

Marieke Hopman (1981) behoort tot de top van accordeonisten in Nederland. Na een voltooide pianostudie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag behaalde ze in 2009 summa cum laude een master voor accordeon aan The Royal Danish Academy of music in Kopenhagen. Als accordeonist heeft Marieke een zeer ruime ervaring, zowel als soliste als in kamermuziek. Talrijke nieuwe composities voor accordeon werden speciaal voor haar geschreven. Daarnaast speelde ze bij theatergezelschappen als Stella Den Haag, Artemis en De Appel. Met haar eigen muziektheatergezelschap !Ynx realiseerde ze vijf producties. Marieke is als hoofdvakdocente accordeon verbonden aan het Conservatorium in Amsterdam.

Voor inschrijven en meer informatie over deze en alle andere activiteiten, zie synagogeborculo.nl/activiteiten. Telefonisch inschrijven: 0545 272754 of 06 23120401. 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven