Culturele workshops op OBS De Marke in Neede


NEEDE – Deze week zijn de leerlingen van OBS De Marke uit Neede weer gestart met de eerste ronde van de culturele workshops. Maar liefst 4 weken lang zullen zij kennis maken met een workshop waarvoor zij zich ingeschreven hebben.

Creatieve vakken
Dat OBS de Marke veel waarde hecht aan kunst en cultuur is een feit. Door het maken van uitstapjes, aandacht voor de creatieve vakken, samenwerkingen met muziek en kunstwijs en nog meer zaken proberen zij hier veel tijd aan te besteden. Zo is een aantal jaren geleden ook het cultureel circuit ontstaan, dat inmiddels de culturele workshops zijn geworden. Een maand lang staat de woensdagmiddag in het teken van culturele activiteiten met steeds een wisselend aanbod. De groepen 1 tot en met 8 kunnen zich inschrijven voor een workshop die bij hen past. Gedurende 3 weken wordt hieraan gewerkt en de 4e week eindigt het met een presentatie aan de hele school.

Aanbod
Niet alleen leerkrachten verzorgen deze workshops, ook ouders of externen worden hiervoor gevraagd om een zo wisselend mogelijk aanbod te kunnen bieden. Dit keer was er ook weer een ruim aanbod. Kinderen konden kiezen uit de workshops dammen, macramé, bakken, playbacken, een eigen puzzel maken, een handpop maken of lego spike essentials (programmeren met lego). Vol enthousiasme zijn we gestart. Er wordt uitgekeken naar de komende weken!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven