Nieuwe regels voor kappen van bomen en landschapselementen

BERKELLAND – Vanaf 21 november 2023 werkt de gemeente Berkelland met een nieuwe Bomenverordening. Hierin staan regels voor het kappen van bomen en landschapselementen. De gemeenteraad heeft deze nieuwe regels vastgesteld. Heb je voor 21 november een kapaanvraag ingediend, dan zal deze nog volgens de regels van de Bomenverordening 2019 worden afgehandeld. 

Bescherming
Met de nieuwe Bomenverordening wil de gemeente zorgen voor de bescherming van het landschap. Tegelijk willen we met deze Bomenverordening inwoners tegemoetkomen waar het kan en meer in gesprek komen met mensen die bomen of beplanting willen kappen of snoeien.

Contact
Voor vragen of advies over kap van bomen kun je contact opnemen met de gemeente. De medewerkers kunnen je dan vertellen wat in jouw geval de mogelijkheden zijn. Kijk voor meer informatie op www.gemeenteberkelland.nl/kappen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven