Onthulling Bank en Linde in Gelselaar, tevens aftrap Gelsterse Hofleverancier 2024

GELSELAAR – Ondanks de hevige regenval was er zaterdagmiddag volop belangstelling voor de onthulling van de Koningslinde en bank en de aftrap van de verkiezing Gelsterse Hof-leverancier 2024.

Verplaatst
Het weer was voor de organisatie, Oranjevereniging Gelselaar e.o. en Stichting Dorpshoes Gelster, reden om het leeuwendeel van het programma te verplaatsen naar de Grote Kökk’n in het Dorpshoes. “Een plek voor ontmoeting en het symbool van inzet en betrokkenheid van de Gelselaarse inwoners”, is de gedachte achter het plaatsen van de linde en bank op deze plek in, en als schitterende aanvulling van, het groene hart van Gelselaar. De inzet en betrokkenheid van de inwoners is de basis voor de jaarlijkse verkiezing van de Gelsterse Hof-leverancier. Personen, groepen en verenigingen kunnen genomineerd worden voor een eervolle vermelding op de bank.

Eerste winnaars
Bij de onthulling kwamen het Fonds 2013 en Gerwin Dijkman en Bas ter Meer als eerste winnaars uit de bus. Het fonds om hun financiële bijdrage en Bas en Gerwin voor hun inzet bij ontwerp en realisatie. Een belangrijke activiteit in Gelselaar is het jaarlijkse poëziefestival. Dat poëzie leeft bleek ook uit de bijdrage van Jan Buist namens het Gelselaars Belang en Mina Reurink en haar kleindochter Sanne namens de jeugdclub de Gelsterse Hooligans. Zij lazen beide een gedicht voor tijdens hun bijdrage. Een aantal Hooliganzen viel de eer te beurt de bank te onthullen.

Informatie
Meer informatie over het project is te vinden op Gelselaar.nl en Gelster.nl Hier vind je ook het aanmeldformulier en de spelregels voor de benoeming van de Gelsterse Hof-leverancier 2024

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven