Ouderinitiatief organiseert Kerstmarkt op basisschool Kisveld in Neede

NEEDE – ‘Hoe gaaf zou het zijn om op dit terrein en in deze school een gezellige kerstmarkt te organiseren,’ dacht een betrokken ouder afgelopen zomer. Basisschool Kisveld is een kleine en gemoedelijke school die op een prachtige locatie staat. Toch kent niet iedereen de school en de prachtige locatie. ‘Wat nou als we een markt organiseren waar iedereen welkom is, zodat mensen niet alleen gezellig samen kunnen komen, maar ook nog de school leren kennen.’  De ouder tekende wat dingen uit en schreef het een en ander op en stelde het plan voor. Inmiddels is er een werkgroep van betrokken en enthousiaste ouders samengesteld en wordt er achter de schermen hard gewerkt om een prachtige markt op te zetten waar ook genoten kan worden van allerlei homemade lekkernijen.

Kerstgedachten & Goede doelen
Een absolute kerstgedachte is goed zijn voor de ander, en de ander helpen. Daarom  zijn er aan het oorspronkelijke idee twee goede doelen gekoppeld, namelijk: nieuwe leesboeken voor de kinderen op school én een donatie aan Voedselbank Oost Achterhoek. Alle opbrengst wordt 50/50 verdeeld over de twee goede doelen.


Activiteiten
De kerstman komt in zijn arrenslee de kerstmarkt openen. Vervolgens zijn er verschillende momenten waarop het mogelijk is om met de Kerstman op de foto te gaan in een toffe photobooth. Hoe gaaf is dat?! Er zijn kraampjes waar de kinderen hun eigen gemaakte kerstspullen en kerststukjes mogen verkopen. Ook hebben ze de mogelijkheid om 2de hands goederen te verkopen, te denken aan boeken, spellen etc. Daarnaast is er live muziek,  karaoke, en een chill-lounge waar kerstfilms draaien. U kunt genieten van een heerlijke home- made erwtensoep of een boerenkool stamppotje met verse rookworst. Het is er allemaal. Wilt u nog een mooie wens in de Wenskerstboom hangen, dan is dit ook mogelijk. De kindjes kunnen geschminkt worden en last but not least, er is een geweldige verloting  met prachtige prijzen.

Loting
Voor de verloting dachten wij ‘gewoon een paar ondernemers’ te benaderen met de vraag of ze misschien een leuke donatie wilde leveren. Inmiddels kunnen we met trots meedelen dat er meer dan 25 ondernemers mee doen. Stuk voor stuk hebben ze prachtige producten geleverd die op 13 december verloot worden. Wat te denken van een prachtige bon t.w.v. E25,- van Mart Kookt. Of een 12 bezoekenkaart van Zwembad ’t Spilbroek. Een gratis knipbeurt van KB Hair & Beauty, een schitterende sjaal van Apiti Apatti  of heerlijke salades van Elite. Dit is maar een kleine greep uit de prachtige prijzen die te winnen zijn. Zorg dat je erbij bent, zodat je ook kans maakt!


Donateurs
Deze kerstmarkt was een minder groot spektakel geworden als deze ondernemers niet hadden meegewerkt aan het doneren van de prijzen. Daarom willen wij op deze manier speciaal onze dankbaarheid uitspreken!

Hartelijk bedankt:
Bakkerij Stroet – De Vrolijke Pompoen – Etos – Expert Neede – Sprokkelhuuske – Kunstburg – Van Rugge optiek – Weelde naar Nederland – Bloemen hoekje Neede – Gall & Gall – Albert Heijn Temmink – Elite –  CafetariaTrefpunt – Eichenwald – Feestwinkel La Serpentina – Apiti apatti Kleding en mode accesoires – JuwelierClary – Het Buurtkupertje –  Cornelese tweewielers – Giant Store Hesselink – Helmink Wonen Eibergen- Optisport zwembad ’t Spilbroek – KB Hair & Beauty – Vliersche Veld Groepsaccomodaties – Wilfen Bouwmarkt- Sr Skiservice Steff Rohof – Frankies Bistro – Wilfen bouwmarkt – Pollewop – Mart Kookt – Schoonheidssalon Ingrid – Beauty Obsession – Proeflokaal01 Borculo

Wat, Waar & Wanneer
Wilt u ook bij dit gezellig samenzijn aanwezig zijn?
U bent van harte welkom op woensdag 13 december van 16.00 tot 18.30 op Basisschool Kisveld (Hondelinkweg 2 in Neede)

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven