Sinterklaas meteen vol aan de bak in Berkelland


BERKELLAND – Sinterklaas zal komend wekend overal in Berkelland bezoekjes afleggen. Wij geven een overzicht waar de goedheiligman dit weekend zoal te vinden is.

Zondag in Ruurlo
Ook dit jaar zal de jaarlijkse intocht van Sinterklaas weer plaats vinden in Ruurlo en wel op 19 november aanstaande. Dit jaar zal er, voorafgaand aan de bijeenkomst op het Kerkplein, een intocht plaats vinden. Lees hieronder wat dat zal inhouden!

De intocht, een wandelende stoet, zal zich vanaf ’t Rikkelder (net voor De Schoven) verplaatsen via de Kroezelaan, de Borculoseweg en tot slot de Dorpsstraat. Op het Kerkplein wordt de intocht verder feestelijk begeleid. De intocht start om 14.30uur aan ’t Rikkelder en we verwachten rond 15.00uur op het Kerkplein te zijn.  Sint en zijn pieten zullen de kinderen weer vermaken met allerlei leuke dingen. Wat dit is, dat blijft nog even geheim. Wij denken dat jullie het niet willen missen. Natuurlijk wordt er ook dit jaar weer afgesloten met een heerlijke traktatie.

Op de basisscholen zijn/worden er vlaggetjes uitgedeeld. Deze worden op 13 november weer opgehaald bij de scholen. Anders dan andere jaren zal de prijsuitreiking wat later plaats vinden, namelijk tijdens de FILMMIDDAG. Want dit jaar heeft de Sinterklaascommissie van de Ruurlose Ondernemingsvereniging (ROV) wat extra’s gepland, namelijk een filmmiddag op woensdagmiddag 29 november a.s. Verdere informatie hierover volgt op onze facebookpagina Sinterklaas Ruurlo.   Op initiatief van de Tapperij zal er aansluitend aan de Sinterklaasintocht een Cola-disco worden georganiseerd voor de kinderen van zeven à acht jaar in de Tapperij. De deuren zullen geopend zijn vanaf 15.00uur.

Tijdens de intocht willen we de bezoekers vragen de fietsen zoveel mogelijk bij ’t Kulturhuus te plaatsen en te voet richting de Schoven te lopen in verband met de verkeersveiligheid. Bij het kerkplein is het advies om via de Leeuwerikstraat en de Smidse het kerkplein op te gaan. Er zullen verkeersregelaars ter plaatsen zijn om aan deze instructies uitvoering te geven. Alvast bedankt voor de medewerking.

Sinterklaas per boot naar Eibergen
Na een lange tocht met de stoomboot van Spanje naar Nederland zou je denken dat Sinterklaas een ander vervoermiddel zou kiezen om Eibergen aan te doen. Niets is echter minder waar; hij kiest dit jaar voor een traditionele aankomst per boot in de haven aan de Whemerdijk in Eibergen!

Samen met de pieten verwacht hij er zaterdag 18 november uiterlijk 14.00 uur te zijn. Het zou leuk zijn als Eibergen en omstreken massaal de goedheiligman komt verwelkomen. Wethouder Gerjan Teselink en voorzitter van EibergenOnderneemt Henk Nijhof spreken Sinterklaas kort toe waarna hij met paard en wagen de tocht door het centrum van Eibergen gaat maken. Grotestraat, Nieuwstraat, Brink, Hagemanstraat; alle stratennamen passeren de revue in de voorgenomen route. Eindpunt dit jaar is ‘t Spieker. De kinderen krijgen daar een gratis glaasje ranja aangeboden door de pieten en de ondernemers van Eibergen. Ouders kunnen er hun eigen versnapering kopen. Natuurlijk neemt Sinterklaas de tijd voor een fotomoment met de kinderen die dat willen.

Sinterklaasfeest maakt dit jaar ook een kantoortje in het centrum van Eibergen. Heb jij al een vermoeden waar het kantoor komt? Bekijk en like dan de Facebookpagina “het Kantoor van de Sint” Op deze pagina kunnen kinderen prijsjes winnen en word je tevens op de hoogte gehouden van nieuwtjes rondom Sinterklaas in Eibergen.

Voor vragen of meer informatie: www.eibergen.nl

Sinterklaas intocht – Neede
Wanneer: zaterdag 18 november 2023
Waar: Centrum Neede
De festiviteiten starten om half 3 ’s middags op de Borculoseweg en vervolgen hun weg door de Oudestraat richting het oude gemeentehuis. Op het balkon van het gemeentehuis zal Sinterklaas het woord voeren, gevolgd door een kans om foto’s te maken met de Sint en zijn Pieten bij Grand Café de Hofmaat.

Sinterklaas in Beltrum
De Sint heeft laten weten ook dit jaar persoonlijk een bezoek te brengen aan Beltrum. Op zaterdagmiddag 18 november gaat dit gebeuren en worden alle kinderen uit Beltrum en omstreken om 16.00 uur verwacht binnen in muziekgebouw Dacapo aan de Haarstraat. Sinterklaas brengt een aantal muziekpieten mee dus trek de dansschoenen aan! Om vast in de sfeer te komen en optimaal bereid te zijn is er een pietendans vinden op het youtubekanaal van MOTIVdance. Op zaterdag 18 november zorgt ondernemersvereniging BOV voor de ontvangst van de Sint en zijn Pieten.

Verlichte intocht in Borculo
Dit jaar op zaterdag 18 november komt Sint Nicolaas met de feestelijk verlichte Berkelzomp en zijn Pieten onder het licht van de maan en sterren naar Borculo. Om 17.15 uur begint het programma op het Sint Nicolaasplein bij de Joriskerk in Borculo. Omstreeks 17.40 uur zullen we met een lampionnenoptocht vertrekken naar de Molenkolk nabij de watermolen. Rond 18.00 uur meert de sfeervol verlichte Berkelzomp, met aan boord Sint Nicolaas aan. Na een hartelijk welkom maakt Sint Nicolaas een rondtoer op zijn trouwe paard, onder begeleiding van muziekvereniging Volharding, naar het Sint Nicolaasplein. Hier is er de mogelijkheid om Sint Nicolaas en zijn Pieten een tekening of handje te geven. Hierna vertrekken Sint Nicolaas en zijn Pieten de duisternis in om de schoenen van de kinderen te vullen….

Het programma is als volgt:
• 17.15 uur
Verzamelen en voorprogramma Sint Nicolaasplein voor de Sint Joriskerk in Borculo

• 17.40 uur
Start sfeervolle lampionnenoptocht door de binnenstad naar de watermolen

• 18.00 uur
Aankomst Sint Nicolaas en zijn Pieten bij de watermolen

• 18.30 uur
Lampionnenoptocht richting het Sint Nicolaasplein

• 18.45 uur
Feestelijk ontvangst Sint Nicolaas en zijn Pieten op het Sint Nicolaasplein

 

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven