St. Jorisbier van de Heeren van Borculo


BORCULO –  De Heeren van Borculo hebben een nieuw biertje gebrouwen. Het St. Jorisbier is vanaf nu te koop bij de bekende verkoop adressen van de Heeren van Borculo. Bierbrouwer Frank Hurkens werd door Peter Nieuwenhuis benaderd. “Peter Nieuwenhuis belde me met de vraag of ik een biertje kan maken voor de Joris kerk met eigen etiket. Na wat overleg met hem ben ik aan de slag gegaan. De tijd drong omdat het op 29 oktober in de kerk zou presenteren”.

Etiket
Na drie experimenten had Frank een biertje wat bij de kracht van deze kerk en in het assortiment van de Heeren van Borculo paste. “Ook moest er een etiket komen die door mijn zoon is gemaakt. Na goed keuring door de mensen van de Joriskerk. Konden we het biertje laten proeven door het Gerstgenootschap. Die dan het biertje in een bepaalde categorie konden plaatsen. Na de goedkeuring van het genootschap hebben we het biertje gepresenteerd op 29 oktober 2023 wat blijkbaar een succes was. Nu gaan we hem in ons assortiment opnemen”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven