Verrassende CINEbieb-films bij de bieb in Ruurlo en Borculo in december


RUURLO – In november vertonen de vrijwilligers van CINEbieb Borculo en Ruurlo respectievelijk de films ‘A Man called Otto’ (8 december) en ‘Broker’ (29 december). Na afloop van de films is het mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten over de film. Reserveren kan via: www.oostachterhoek.nl/cinebieb.

A Man called Otto
In de Borculose bibliotheek is op vrijdagavond 8 december de film ‘A Man Called Otto’ te zien. Aanvang: 20.00 uur.
‘A Man Called Otto’ is een Amerikaanse komedie-dramafilm uit 2022 van regisseur Marc Forster, De film is gebaseerd op het boek ‘En man som heter Ove’ van de Zweedse schrijver Fredrik Backman, Tom Hanks neemt de titelrol voor zijn rekening.
Sinds de dood van zijn vrouw Sonya is Otto chagrijnig en depressief geworden. Hij voelt zich oud en wacht maar op één ding: de dood. Ontslagen van zijn baan, dwaalt hij doelloos rond, terwijl hij de buurt in de gaten houdt en ruzie maakt met zijn buren. De komst van een nieuw gezin in de straat, waaronder twee kleine meisjes, zal zijn dagelijkse leven verstoren.
Regie: Marc Forster
Cast: Tom Hanks, Mariana Treviño, Rachel Keller, Manuel Garcia-Rulfo, Truman Hanks, Mike Birbiglia

Broker
De vrijwilligers van CINEbieb Ruurlo kozen voor de maand december de film ‘Broker’. Op vrijdagavond 29 december, om 20.00 uur, is deze film te zien in de bibliotheek Ruurlo.
In Kore-eda’s nieuwe film ‘Broker’ spelen familieproblemen weer een grote rol. In het begin zien we hoe een jonge moeder haar pasgeboren baby in een ‘babybox’ bij een kerk dropt. Vervolgens wordt de kleine uit die box gevist door twee ‘babymakelaars’ die – tegen betaling – op zoek gaan naar nieuwe ouders.
Hun gedrag is natuurlijk misdadig, maar dat maakt ze nog niet slecht. Zeker niet bij Kore-eda, die de twee babydieven uiteindelijk laat samenwerken met de moeder en ze ook nog een zevenjarig weesjochie onder hun hoede laat nemen.
Kore-eda is op zijn best als hij vol mededogen, maar nooit sentimenteel, naar de problemen in vaak ongewone gezinnen kijkt.
Regie: Hirokazu Koreeda
Cast: Song Kang-ho, Gang Dong-won, Bae Doona

Programma en kaarten reserveren
In elke deelnemende vestiging liggen boekenleggers met het complete filmprogramma. Wil je het totale overzicht van alle films zien, dan kun je terecht op www.oostachterhoek.nl/cinebieb. Toegangskaarten voor de films zijn te koop op bovengenoemde website. De toegangsprijs is € 6,00 en is inclusief een drankje na afloop. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek krijgen een euro korting.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven