Filmavond commissie Ontmoeting & Inspiratie van H.H. Paulus en Ludgerparochie in Beltrum

BELTRUM – De commissie Ontmoeting & Inspiratie van H.H. Paulus en Ludgerparochie in Beltrum organiseert een filmavond, en wel op 23 januari 2024 in de Onze-Lieve-Vrouw-Tenhemelopnemingkerk te Beltrum.

Koffie
Om 19.15 uur staat de koffie/thee klaar. De entree is gratis, een vrije gift wordt zeer op prijs gesteld. De film begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur, daarna zullen we nog over de film napraten. De avond wordt om ongeveer 22.00 uur afgesloten.

Indrukwekkend
De titel van de film luidt: The Dark Horse.
The Dark Horse vertelt het waargebeurde en indrukwekkende levensverhaal van Genesis Potini. Dit briljante maar weinig bekende schaakgenie maakte zich, ondanks zijn bipolaire stoornis, sterk voor de toekomst van achtergestelde kinderen. In een samenleving waarin het voor veel jongeren moeilijk was de verleidingen van het verkeerde pad te weerstaan, probeerde hij door middel van het schaakspel hun leven weer op de rails te krijgen en ze te inspireren.

Vakkundig 
De nog jonge Nieuw-Zeelandse regisseur Robertson (1982) weet vakkundig het waargebeurde verhaal van Genesis Potini, een Maori schaakgenie met psychische problemen, te verweven met elementen uit een familiedrama, zonder ook maar even sentimenteel of voorspelbaar te worden. Acteur Curtis (Three Kings, Blow en Runaway Jury) kwam een kleine dertig kilo aan om op de echte Genesis te lijken, en bleef op de set ook tussen de opnames in zijn rol. Het resultaat: Curtis acteert niet, hij ís zijn personage. The Dark Horse was de verrassing van IFFR 2015, waar de film werd verkozen tot beste van het festival.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven