Inzameling Protestantse Gemeente Ruurlo – Barchem voor de Kledingbank

RUURLO – Op 16 december houdt de Protestantse Gemeente Ruurlo – Barchem een inzameling van kleding. De ingeleverde kleding gaat naar de Kledingbank in Zelhem.

Gebruikte kleding
De Kledingbank valt onder de diaconie van de Lambertikerk in Zelhem. Men wil mensen die het niet breed hebben helpen met gebruikte kleding van goede kwaliteit. Veelal maken deze mensen ook gebruik van de Voedselbank. De Kledingbank heeft echter een iets bredere doelgroep voor ogen. Cliënten van de Voedselbank komen in aanmerking voor gratis kleding. In de winkel van de Kledingbank kan men ook terecht als men geen cliënt is van de Voedselbank. Dan moet men wel een (bescheiden) bedrag betalen, soms niet meer dan één euro voor een mooi kledingstuk. Er is gekozen voor het winkelconcept om cliënten daarmee meer vrijheid te bieden, waarbij zij zelf kunnen kiezen wat zij willen dragen. Zie verder de voorwaarden op de website van de Kledingbank.

Kleding en meer
De Kledingbank heeft een ruim aanbod van dames-, heren-, kinder- en babykleding. In deze tijd van het jaar is winterkleding heel erg welkom. Ook schoenen en linnengoed als handdoeken, theedoeken, washandjes, dekbedovertrekken en hoeslakens zijn zeer welkom. Het merendeel van de kleding is tweedehands. Af en toe komt er ook nieuwe kleding van winkels binnen.

De Sprankel
De deuren van gemeentecentrum De Sprankel aan de Domineesteeg 12 staan op zaterdag 16 december tussen 9.00 en 12.00 uur open voor de ontvangst van gebruikte kleding, schoenen en linnengoed. Voor alle duidelijkheid: dan kan alleen kleding worden ingeleverd. Wie op zoek is naar gratis kleding of wie kleding wil kopen in de winkel van de Kledingbank, moet even naar Zelhem. De winkel staat op sportpark De Pol aan de Vincent van Goghstraat 74, Zelhem.

 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Inzameling Protestantse Gemeente Ruurlo – Barchem voor de Kledingbank”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven