Taal Contact Borculo zoekt penningmeester


BORCULO – Sinds een jaar is de oprichting van de Stichting TaalContact Borculo een feit. Wat 6 jaar geleden begon als een initiatief van Bennie Stegeman om niet-Nederlandstalige inwoners van Berkelland te begeleiden bij het leren spreken, begrijpen, schrijven en toepassen van de Nederlandse Taal is nu uitgegroeid tot een samenwerking die ook ten doel heeft gesteld om de integratie in de samenleving te bevorderen. Contact maken en onderhouden. Zonder ‘contact’ leer je de taal onvoldoende en zonder ’taal’ is het extra moeilijk om contact te maken.

Donderdag
Op dit moment geven 30 vrijwilligers op de donderdagochtend (9.30 uur- 11.00 uur) en donderdagavond (19.00-20.30 uur) aan niet Nederlandstalige inwoners van Berkelland ondersteuning bij het verbeteren van de Nederlandse vaardigheden. Daardoor worden de kansen op integratie en participatie in de sociale leefomgeving bevorderd en zo de zelfredzaamheid vergroot. De bijeenkomsten zijn tijdelijk gehuisvest in De Instuif, totdat de stichting weer gebruik kan maken van de locatie in de bibliotheek in Borculo. Tijdens de bijeenkomsten drinken de taalvrijwilligers eerst gezamenlijk een kopje thee of koffie en daarna gaan ze allerlei taaloefeningen doen. Eén op één of in een werkgroepje, al dan niet thematisch. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse materialen. Materialen van TaalContact of van de bibliotheek. Ook worden er soms bezoeken afgelegd aan bedrijven of instellingen. Of wordt er een wandeling gemaakt, vaak i.s.m. Sport Federatie Berkelland. Naast samenwerking met diverse Berkellandse organisaties, het Taalhuis van Bibliotheek Oost Achterhoek is er ook een goede samenwerking met afdeling Vluchtelingenwerk van gemeente Berkelland.

Tablets
Dankzij de opbrengst van de Pinkstercollecte van de Diaconie in Berkelland heeft TaalContact 2 tablets kunnen aanschaffen. Deze zullen ingezet worden door de coördinatoren van beide groepen en hiermee kunnen ook vele digitale leermethodes ingezet gaan worden. “Lijkt het jou ook leuk om te helpen? Wij zijn voortdurend op zoek naar nieuwe taalvrijwilligers die wekelijks ongeveer 2 uurtjes beschikbaar hebben op de donderdagochtend of donderdagavond”. Maak je makkelijk contact en heb je oprecht interesse in mensen en andere culturen, loop dan vrijblijvend binnen op een donderdagochtend om 09.30 uur of op een donderdagavond om 19.00 uur. Je vindt Taalcontact bij De Instuif aan de Muraltplein 33a. Ook kun je eventueel telefonisch contact opnemen via 0545-273453 (Martin Geesing) Mailen kan via [email protected]. “Graag vertellen we wat we zoal doen om de taal te leren en hoe we hiervoor de verbinding leggen met het dagelijks leven in Nederland”.

Penningmeester
“Naast dat we altijd plaats hebben voor taalvrijwilligers, zijn we ook op zoek naar een betrokken penningmeester. Vanwege privé omstandigheden zal Bennie Stegeman terugtreden als voorzitter. Martin Geesing zal hem opvolgen als voorzitter. Sylvia Franck is secretaris en de rol van penningmeester ligt klaar voor een enthousiaste vrijwilliger. Lijkt het je leuk om ook bij te dragen aan onze stichting, onze doelstellingen en deel uit te maken van een groeiende organisatie? Neem dan snel contact op (zie bovenstaande contactgegevens) en kom ons bestuur versterken!”.

Foto’s: Jaime Lebbink

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Taal Contact Borculo zoekt penningmeester”

  1. Beste Wil Ben. Jouw vraag is heel eenvoudig te beantwoorden, namelijk omdat zij graag willen integreren in de Nederlandse samenleving. Ik nodig je dan ook uit om een keer te komen kijken/praten op een donderdagochtend of avond bij Taalcontact.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven