Voorstelling geeft jongeren inzicht in hun eigen drank- en drugsgebruik

BERKELLAND – Woensdag 29 en donderdag 30 november is op Het Assink in Eibergen de voorstelling Hot Spot gespeeld. Dit is een theatervoorstelling over het drank- en drugsgebruik onder jongeren. De voorstelling maakt voelbaar wie of wat je kan beïnvloeden als het gaat om drank en drugs. Het interactieve deel traint jongeren vervolgens weerbaarder te worden tegen de invloed van de groep.

Denken
Hot Spot is een realistisch verhaal over drankgebruik, vriendschap en feesten. Het interactieve deel na de voorstelling zet de jongeren aan het denken. Ze vertellen wat ze zien en gaan met elkaar in gesprek over vriendschap, eerlijkheid en zelfvertrouwen. Want wanneer zeg je nee, als de rest ja zegt? Naast de voorstelling vinden er ook voorlichtingen plaats door de Jimmy’s, Halt, politie, boa’s en Tactus.

Ingewikkeld
Wethouder Betsy Wormgoor: “Als gemeente organiseren we deze voorstelling. Het is een mooie manier om een heel ingewikkeld onderwerp ter sprake te brengen. Dat is de kracht van theater. We maken het mogelijk de voorstelling de komende jaren ook op andere plekken te laten zien om onze jongeren bewust te maken van de risico’s van alcohol en drugs.”

Interactief
De voorstelling Hot Spot wordt gespeeld door Theatergroep PlayBack. Zij maken interactief en herkenbaar theater voor jongeren over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn, zoals seksualiteit, alcoholgebruik, geld, vriendschap en groepsdruk.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven