Ype Jan Banda 40 jaar muzikant bij Sophia’s Lust

RUURLO – De Koninklijke Muziekvereniging Sophia’s Lust uit Ruurlo heeft een bijzondere huldiging georganiseerd ter ere van het 40-jarig jubileum van Ype Jan Banda. Het feestelijke moment vond plaats tijdens de gezellige winterbarbecue van de vereniging op 13 januari 2024.

Vier decennia
Ype Jan Banda, geboren op 20 januari 1974, heeft op indrukwekkende wijze vier decennia van zijn leven gewijd aan de muzikale hoogtepunten van Sophia’s Lust. Op 1 oktober 1983 werd hij officieel lid van de vereniging, en sindsdien heeft hij zijn passie voor muziek en zijn unieke bijdrage aan het gezelschap onuitwisbaar gemaakt.

Huldigen
De voorzitter van Sophia’s Lust, Marcellino Kropman, had de eer om Ype Jan te huldigen en reikte hem tijdens de winterbarbecue de Vergulde KNMO-speld uit. Deze onderscheiding symboliseert niet alleen zijn toewijding aan de vereniging, maar vooral zijn indrukwekkende bijdrage aan de muzikale gemeenschap gedurende deze 40 jaar bij Sophias Lust.

Reis
Ype Jan begon zijn muzikale reis op negenjarige leeftijd bij Sophia’s Lust, ontwikkelde zich tot een veelzijdig muzikant en nu ook bij de Sleppers en de Bargkapel uit Barchem. Door de jaren heen heeft Ype Jan zijn talent getoond op verschillende instrumenten, waaronder de tuba, bas, basgitaar en accordeon. Zijn humor en talent zijn niet onopgemerkt gebleven, en hij heeft Sophia’s Lust niet alleen verrijkt met zijn muzikaliteit, maar ook met zijn onvergetelijke bijdrage als buuttereedner tijdens nieuwjaarsbijeenkomsten.

Gezellig
De winterbarbecue was ondanks de kou buiten zeer gezellig. De leden van Sophia’s Lust feliciteren Ype Jan van harte en kijken uit naar nog vele muzikale jaren met zijn bekende humor.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Ype Jan Banda 40 jaar muzikant bij Sophia’s Lust”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven