Liberale Pluim aan Schuurman Schoenen

NEEDE – Op 23 februari 2024 heeft Marcellino Kropman, fractievoorzitter van de VVD Berkelland, de Liberale Pluim uitgereikt aan Arjan Schuurman, Algemeen Directeur van Schuurman Schoenen. De toekenning van deze onderscheiding is het resultaat van Schuurman Schoenen’s voortdurende inzet voor ondernemerschap volgens liberale principes, maatschappelijk verantwoord ondernemen, en hun waardevolle bijdragen aan de lokale gemeenschap.

Familiebedrijf
De ceremonie vond plaats bij Schuurman Schoenen in Borculo, de plek waar het familiebedrijf meer dan 60 jaar geleden begon. Marcellino Kropman prees het bedrijf voor hun indrukwekkende groei, kwalitatieve dienstverlening, en de continue toewijding aan de liberale waarden van vrij ondernemerschap en klantgerichtheid.

Team
De Liberale Pluim werd persoonlijk overhandigd aan Arjan Schuurman, die de eer van de onderscheiding namens het gehele Schuurman Schoenen-team in ontvangst nam. In zijn reactie benadrukte Arjan Schuurman de betrokkenheid van het bedrijf bij maatschappelijke en milieubewuste initiatieven, evenals de inspanningen om lokale ondernemers en de gemeenschap te ondersteunen. “De liberale pluim is een erkenning voor het harde werk en de toewijding van ons team. We zijn trots op onze lange geschiedenis en blijven ons inzetten voor ondernemerschap, duurzaamheid en het ondersteunen van lokale gemeenschappen. Deze onderscheiding motiveert ons om door te gaan met het streven naar het hoogste niveau van zakelijk succes en maatschappelijke betrokkenheid,” aldus Arjan Schuurman.

Bijdrage
De uitreiking van de Liberale Pluim benadrukt niet alleen de bijdrage van Schuurman Schoenen aan de economie, maar ook hun inspanningen om een positieve impact te hebben op sociale en milieugebieden. Het is een eerbetoon aan een bedrijf dat niet alleen uitblinkt in ondernemerschap, maar ook toewijdend werkt aan een duurzame en inclusieve toekomst. Jaarlijks wordt door het Lokaal Netwerk VVD Achterhoek de liberale pluim uitgereikt op voordracht van lokale VVD-fracties. Deze onderscheiding wordt toegekend aan personen of instanties die onderscheidend ondernemend, sociaal betrokken met de omgeving en ambassadeur zijn voor gemeente of regio.

Liberale Pluim aan Schuurman Schoenen:

1. Ondernemerschap volgens liberale beginselen

Schuurman Schoenen heeft vanaf het prille begin in de jaren ’50 een indrukwekkende groei doorgemaakt. Het familiebedrijf begon kleinschalig en heeft zich gestaag uitgebreid, wat getuigt van een ondernemersgeest die past bij liberale beginselen van vrij ondernemerschap en groei

2. Kwaliteit en Service

Gedurende de jaren heeft Schuurman Schoenen een sterke reputatie opgebouwd voor kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen, met een focus op uitstekende service. Dit komt overeen met liberale waarden van marktwerking en klantgerichtheid.

3. Familiebedrijf en continuïteit

Als een succesvol familiebedrijf dat nu wordt geleid door de derde generatie, belichaamt Schuurman Schoenen de liberale waarde van individueel initiatief en de continuïteit van ondernemingen door generaties heen.

4 Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Schuurman Schoenen heeft aantoonbaar betrokkenheid bij maatschappelijk verantwoord ondernemen. De samenwerking met de Sociale Dienst Oost Achterhoek toont een inzet voor inclusief werkgeverschap. Het zuinige energiegebruik, het scheiden en recyclen van afval, het gebruik van zonnepanelen, en de lokale activiteiten benadrukken het streven naar duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid.

5. Partnership met Nationaal Fonds Kinderhulp

Het partnerschap met Nationaal Fonds Kinderhulp getuigt van sociale verantwoordelijkheid en het streven naar het verminderen van armoede onder kinderen. Dit initiatief sluit aan bij liberale waarden van vrijwillige samenwerking voor maatschappelijke verbetering

6. Duurzaamheid in productaanbod

Schuurman Schoenen draagt bij aan een duurzame toekomst door schoenen een tweede kans te geven. De samenwerking met 95percent.nl voor het herstellen en recyclen van schoenen laat zien dat het bedrijf actief betrokken is bij milieuvriendelijke praktijken.

7. Waardering en erkenning

Het feit dat Schuurman Schoenen zeven keer is bekroond als Beste Winkelketen van Nederland en vier keer als Beste Webshop van Nederland in de categorie schoenen, getuigt van de waardering en erkenning van klanten. Dit is in lijn met liberale principes van concurrentie en klantvoldoening.

8. Maatschappelijke investeringen in sport en lokale activiteiten

Schuurman Schoenen’s betrokkenheid bij maatschappelijke investeringen in de sport en lokale activiteiten illustreert de brede impact van het bedrijf op de gemeenschap. Door te investeren in de sport draagt het bedrijf bij aan gezondheid en vitaliteit, en door lokale activiteiten te ondersteunen, biedt het kansen en voordelen voor lokale ondernemers, wat de lokale economie versterkt. Deze investeringen tonen een actieve betrokkenheid bij diverse aspecten van het lokale leven, wat in overeenstemming is met liberale principes van vrijwillige samenwerking en lokale betrokkenheid.

 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Liberale Pluim aan Schuurman Schoenen”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven