Fit en Fysio al 25 jaar in het centrum van Neede


NEEDE – Toen in 1999 een aantal fysiotherapeuten besloten te stoppen in Neede, werd Jeroen Vinke gevraagd om in het gat te dichten. Hij begon met zijn praktijk aan de Rapenburg in Neede. Al na een paar jaar verhuisde hij zijn praktijk naar het centrum van het dorpje. Nu 25 jaar later kijkt Jeroen terug op een mooie tijd, maar ook naar een toekomst vol innovatie en vernieuwing. In de afgelopen 25 jaar is de praktijk aanzienlijk gegroeid. Jeroen heeft een klein team van vakkundige mensen om zich heen gebouwd, en werkt hij samen met verschillende diëtisten en podotherapeuten. “We zijn altijd een dorpspraktijk geweest en gebleven. Een praktijk waar Jan en alleman terecht kan.” De doelgroep bij Fit en Fysio Neede loopt van zuigeling tot ouderen. “We behandelen veel jeugd met knieklachten en ontwikkelingsachterstand. Maar ook mensen met chronische ziektes en oncologie cliënten.”

Tien jaar geleden bouwde hij zijn praktijk uit met een vestiging in Borculo. Jeroen en zijn team verdelen hun tijd tussen de twee vestigingen. Daarnaast is Jeroen ook werkzaam op het speciaal onderwijs De Leeuwerik en VSO-school De Triviant in Neede. Kinderen tussen 0 en 2 jaar behandelt hij ook aan huis. Jeroen komt zelf uit Enschede, maar vind Neede en de Achterhoek een fijne plek om te werken. “Neede is een heel fijn dorp. Het is een hechte gemeenschap, met gemoedelijke mensen.” Jeroen houdt van bewegen en van mensen in beweging te zetten, ze verder helpen naar een fit en vitaler leven: “Ik ben graag samen in beweging met mijn patiënten, samen werken naar het doel om beter te worden. Iedereen hier in de praktijk zet zich met veel plezier in voor onze patiënten. Dat doen we met passie en humor. Dat kenmerkt ons team.”

Teruggeven aan het dorp
Ter ere van het 25 jaar jubileum wil Jeroen wat teruggeven aan het dorp. Dat doet hij met een gratis Fitheidstest en Bootcamp Training voor alle Needenaren. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 april kunnen mensen terecht voor een gratis Fitheidsmeting. De fitheidstest vindt plaats bij Fit en Fysio Neede, Buizerdstraat 1b Neede. Iedere vrijdag om 16.30 uur zijn alle Needenaren uitgenodigd om mee te doen aan de Fit en Fysio Bootcamp op Natuurpark Kronenkamp, Neede. Inschrijven is wel verplicht, maar deelname is geheel vrijblijvend.

Innovatie
De komende jaren zullen Jeroen en zijn team extra focus gaan leggen op preventie. Er is nu  een Integraal Zorgakkoord tussen de overheid en een groot aantal partijen in de zorg. “We krijgen de komende jaren extra te maken met vergrijzing, zeker hier in de Achterhoek. Daar ligt wel een uitdaging voor de zorg.” Daardoor komt er extra aandacht voor preventie zoals bijvoorbeeld valpreventie, maar ook op leefstijl, gezonder bewegen en overgewicht. Zowel bij de jeugd als bij de ouderen. “Dit brengt veel innovatie en vernieuwing met zich mee. Daar zien wij nog veel mogelijkheden.”

 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Fit en Fysio al 25 jaar in het centrum van Neede”

  1. Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal.
    Pas nog bij jullie geweest, het heeft me erg goed gedaan.
    Succes voor de toekomst.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven