Jubileumavond van Supportersvereniging Rietmolen-Neede

NEEDE – Op een sfeervolle avond bij De Olde Mölle in Neede vierde de supportersvereniging Rietmolen-Neede haar 10-jarig bestaan. Met 300 trotse leden en ongeveer 140 aanwezigen was de zaal gevuld met opwinding en nostalgie. Het programma begon met een levendige introductie van voetballegendes zoals Jeroen Heubach, Nick Hengelman en Leon ten Voorde, terwijl de gasten werden getrakteerd op inspirerende woorden van spreker Bert van Losser. Een grappige noot werd toegevoegd toen Jan van Staa, zij het wat laat, binnenkwam met een ingelijst shirt van FC Twente, dat met gejuich werd ontvangen door Rick Bolster en Jordy Veldhuis, bestuursleden van de supportersvereniging.

De avond vervolgde met een reis door het rijke verleden van het Twentse voetbal, met levendige discussies over prominente figuren zoals Joop Munsterman. Heubach en ten Voorde deelden inzichten over de noodzaak van ervaren spelers zoals Ricky van Wolfswinkel en de mogelijke terugkeer van Erik ten Hag als coach van FC Twente. De aanwezigen lachten toen de komst van Wout Weghorst ter sprake kwam, waarbij Arnold Bruggink’s bewondering voor de speler werd benadrukt door Twente-watcher Leon ten Voorde.

Terwijl de avond vorderde, werd de interactie met het publiek aangemoedigd, wat resulteerde in levendige vragen en anekdotes. De vraag van Bernard Vreemann aan Jeroen Heubach over zijn opvoeding bij Twente zorgde voor een komische sfeer. Hij vroeg namelijk of Heubach de tijd zonder telefoons, waarmee alles tegenwoordig wordt gefilmd, beter was dan nu. Hierna werd gesproken over Kees Rijvers’ invloed op het Twente-DNA door Leon ten Voorde, dit bracht een moment van diepe reflectie.

Het programma nam een meer persoonlijke wending toen sprekers zoals Jeroen Heubach openhartig spraken over hun ervaringen met coaches zoals Fred Rutten en de impact van sportpsychologie op hun persoonlijke ontwikkeling. De pauze van twintig minuten bood de gasten de gelegenheid om na te praten en nieuwe connecties te maken, terwijl de opwinding voor de tweede helft van de avond toenam.

De beste spelers waarmee Heubach heeft gespeeld, waaronder Theo Janssen, Bryan Ruiz en Ronald de Boer, werden geëerd, terwijl vragen uit het publiek zorgden voor een levendige uitwisseling van ideeën en herinneringen. Mees Geerdink bracht een lach op ieders gezicht met zijn vraag over zijn mogelijke basisplek in een lokale wedstrijd, terwijl de suggestie voor Leon ten Voorde om een nieuw clublied voor FC Twente te schrijven enthousiast werd ontvangen door het publiek.

Daarna bracht Bernard Vreemann een emotionele impact op de avond. Het ging over de wedstrijd een dag na de vuurwerkramp in Enschede. Heubach en ten Voorde deelden persoonlijke verhalen en reflecteerden op de betekenis van deze tragische gebeurtenis voor de lokale gemeenschap. Ten Voorde’s opmerking over zijn irritatie aan de vuurwerkgeluiden in De Kuip sneed door de zaal en bracht een gevoel van saamhorigheid onder de aanwezigen.

Na een avond vol voetbalpassie en diepgaande reflectie, liep de avond op zijn eind met een warm applaus voor alle aanwezigen. Terwijl de gasten afscheid namen, bleven de herinneringen aan deze bijzondere jubileumavond nog lang nazinderen in de harten van de supporters van Rietmolen-Neede.

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Jubileumavond van Supportersvereniging Rietmolen-Neede”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven