Voetbaltrainer Willem te Nijenhuis (65) overleden

EIBERGEN – Op 27 februari is Willem te Nijenhuis overleden. Willem was bekend en geliefd in de voetbalwereld. Eerst als voetballer en later als trainer. Willem te Nijenhuis was een man van de lange termijn. Zo was hij vijf jaar trainer van TVO in Beckum, daarna verhuisde hij naar buurman Hoeve Vooruit waar hij ook vier jaar verbleef. MEC uit Miste en Corle werd de derde club die Willem ging trainen, ook daar was hij vier seizoenen werkzaam.

Droom
Willem verkaste vanuit MEC naar Buurse, daar was hij nog maar net begonnen toen FC Eibergen bij hem aanklopte met de vraag of hij daar trainer wilde worden. Ondanks dat Willem het lastig vond om na één seizoen Buurse te verlaten hapte hij toch toe. “Ik heb de cursus Trainercoach 2 gevolgd en daar kan ik nu gebruik van maken”. Zei hij destijds. Te Nijenhuis had zelf als voetballer jaren voor Eibergen gespeeld, daarmee was de cirkel rond en kwam er toch min of meer een droom voor hem uit.

Ziek
Die droom werd echter wreed verstoord doordat Willem ziek werd. Hij was langere tijd uit de running, maar herstelde en keerde terug op het veld. De samenwerking met FC Eibergen stopte echter na twee seizoenen. Willem verdween niet van het toneel. Hij vervolgde zijn trainersloopbaan bij KSV in Vragender waar hij drie seizoenen werkzaam was, na drie jaar KSV streek hij neer bij Wolfersveen. Daar vertrok hij in 2022. Even leek er daarna geen club voor Willem, tot dat Sportclub Haarlo bij hem aanklopte. Deze club zat, na het afzeggen van de reeds vastgelegde Marcel Platje, zonder trainer. In de zomer van 2022 begon Willem vol goede moed in Haarlo. Lopende het seizoen werd Willem wederom ziek. Ondanks diverse behandelingen lukte het Willem dit keer niet om terug te keren op het veld. Hij overleed op 27 februari op 65 jarige leeftijd. In de voetbalwereld is verdrietig gereageerd op het overlijden van Willem.

Afscheid
Komende maandag (4 maart) is er gelegenheid een laatste groet te brengen aan Willem en zijn familie te condoleren tussen 19.00 en 21.00 uur bij Café Restaurant Haak en Hoek in Groenlo. Hierbij wordt gewerkt met tijdblokken volgens de eerste letter van de achternaam:
A-F  19.00 – 19.30 uur
G-L 19.30 – 20.00 uur
M-R 20.00 – 20.30 uur
S-Z 20.30 – 21.00 uur

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Voetbaltrainer Willem te Nijenhuis (65) overleden”

  1. Henk Lammers

    Gecondoleerd met dit grote verlies, sterkte voor partner, kinderen en verdere familie

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven