Buurtinitiatief Halfweg met goud bekroond

BELTRUM – ‘Het Beste Buurtinitiatief van Nederland.’ Deze prijs ging afgelopen zaterdag naar Voor-Beltrum. Van alle provinciale winnaars werd het Gelderse project ‘AnderHalfweg’ tot het meest aansprekende verkozen. Zij wonnen de Gouden Pit.

Waardering
Voorzitter Theo Klein Guinnewiek is er stil van. “Wat een waardering voor alle vrijwilligers en doorpakkers.” Het verhaal is bekend. Een buurtschap dat gezamenlijk een cafévan de ondergang redt, deze gezamenlijk koopt en transformeert tot modern buurthuis. Van jong tot oud is hierbij betrokken. Een mooie prestatie in een tijd waar ‘meer wij en minder ik’ niet vanzelfsprekend is. Niet ingewikkeld doen met procedures, maar gewoon de mouwen opstropen en samen aan de slag. Een voorbeeldproject, aldus de jury tijdens de uitreiking in Amersfoort.

Buurtschap
AnderHalfweg ligt aan de weg Beltrum Groenlo en kwam tot stand door certificatenverkoop aan inwoners, een Europese en gemeentelijke subsidie. Het buurtschap zelf leverde meer dan 6000 vrijwilligersuren. Binnenkort volgt de officiële opening.

Foto: Theo Klein Gunnewiek knielend 2e van rechts

 

 

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Buurtinitiatief Halfweg met goud bekroond”

  1. Was een in eerste instantie een werkelijk totaal onrealistisch initiatief.
    Maar kijk nu eens!
    Allen van harte meermaals proficiat. Een geweldig resultaat.
    Gaat niet zozeer om het nu welverdiende Goud m.b.t. de prijs, maar met name om het gezamenlijk behaalde doel. Meer dan geweldig.
    Nog veel plezier en vele jaren succes toegewenst.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven