Genieten van de natuur en vogels kijken tijdens wandelexcursie Vogelwerkgroep Berkelland


BERKELLAND – Op zondag 12 mei organiseert Vogelwerkgroep Berkelland  een publiekelijke wandelexcursie in het Needse Achterveld.  Het vogelrijke Needse Achterveld ligt bij Neede, op de grens met Haaksbergen en is voor een groot deel in het bezit van Staatsbosbeheer. De Schipbeek die er doorheen slingert, is natuurvriendelijker gemaakt. Zo werd er een stuw opgevuld met veldstenen, zodat hierdoor een vistrap is ontstaan. De Schipbeek vormt de natuurlijke grens van het Broedvogel Monitoring Project (BMP) Het Achterveld. Dit BMP gebied van ongeveer 60 hectare is heel afwisselend heide – buntgras – gagel – naaldbos – gemend bos – nat berkenbos – jeneverbessen – poelen en 3 grote, ondiepe waterplassen die in de zomer droog kunnen vallen. Dus hier vind je heel veel verschillende vogelsoorten.

Succes
Afgelopen jaren was deze wandeling altijd een groot succes. De belangstellenden werden in groepen opgedeeld en hebben het hele gebied, onder leiding van ervaren vogelgidsen, doorkruist. Alle groepen spotten gemiddeld tussen de 30 en 40 vogelsoorten. Bij eerdere edities waren er altijd bijzondere waarnemingen waaronder een Zomertortel en een Wielewaal. De deelname is gratis en iedereen, ook jeugd, is welkom. In verband met het aantal gidsen wordt het op prijs gesteld je aan te melden. Ga mee en ontdek de vogelpracht in de vroege ochtend!

 

Gegevens publieksexcursie

Vertrek                        06.30 uur

Startpunt                     Parkeerplaats Visschemorsdijk bij Rietmolen, net over de Buurserbeek, links (komend vanuit Neede net over de Buurserbeek, links, tegenover Loonbedrijf Wissink)

Kosten                        Gratis, duur wandeling ± 2,5 uur

Opgave                       [email protected]

 

Mocht u niet met de excursie mee gaan en u wilt wel kennis maken met de Vogelwerkgroep Berkelland dan kunt altijd met bovengenoemd mailadres contact zoeken. U kunt ook uitgebreide informatie vinden op:

www.vogelwerkgroepberkelland.nl

 

Foto: Zwarte Specht

 

 

 

 

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven