Statiegeldactie Plus Stam brengt 350 euro op voor Naoberbus


RUURLO – Bij Plus Stam konden klanten de afgelopen maanden hun statiegeld doneren aan de stichting Berkelland OproepBus, kortweg de Naoberbus. Vorige week heeft de stichting van Pieter Stam een waardecheque van 350 euro in ontvangst mogen nemen. De Naoberbus vervoert inwoners (vaak oudere, kwetsbare mensen) uit deze gemeente, die voor vervoer afhankelijk zijn van anderen, op afspraak van deur tot deur binnen de gemeente Berkelland én naar Barchem, Lochem en Groenlo.

Vrijwilligers
De Naoberbus zorgt er op deze wijze voor dat mensen niet vereenzamen, dat zij hun boodschappen kunnen blijven doen, dat ze naar hun club kunnen gaan, naar de familie, de fysiotherapie et cetera. De 25 vrijwilligers van de Naoberbus vinden dat iedereen moet kunnen deelnemen aan het sociale leven en de maatschappij, zonder telkens weer een beroep te moeten doen op een mantelzorger, kinderen of buren. Zij versterken de ‘leefkracht’ van vaak kwetsbare mensen.

Opbrengst
Met de opbrengst van het statiegeld streeft de Naoberbus er mede naar om de vervoersprijzen op het huidige -lage- niveau te houden. Tijdens deze statiegeldactie is er ook aandacht geschonken aan de actie: ‘Word Vriend van de Naoberbus’ en dat heeft weer een aantal nieuwe vrienden/donaties opgeleverd. “De stichting is trots op het resultaat en wil dan ook iedereen heel hartelijk bedanken.

Meer informatie over de Naoberbus, is te vinden op de website van de stichting.

 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Statiegeldactie Plus Stam brengt 350 euro op voor Naoberbus”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven