250 motoren Distinguished Gentleman’s Ride komen weer door Berkelland

BERKELLAND – Net als vorig jaar, zal zondag 19 mei opnieuw een indrukwekkende parade van 250 ronkende motoren de straten van Rietmolen, Neede en Eibergen doorkruisen. De Distinguished Gentleman’s Ride, een wereldwijd fenomeen, brengt motorrijders op imposante choppers en elegant gekleed samen voor een nobel doel.
Een nobel doel
Dit jaar staat het evenement opnieuw in het teken van bewustwording en onderzoek naar prostaatkanker, een ziekte die jaarlijks meer dan twaalfduizend mannen in Nederland treft. De rit, die wereldwijd wordt georganiseerd, biedt deelnemers de mogelijkheid om donaties te verzamelen ter ondersteuning van het goede doel. In Nederland vinden er ritten plaats in negentien verschillende steden, waaronder Enschede. De Twentse/Achterhoekse variant staat momenteel wereldwijd op de 14e plaats, goed voor een kleine dertigduizend euro aan donaties en is daarmee de enige Nederlandse deelnemer in de top 15.
Route
De rit vanuit Enschede begint rond 12.00 uur en voert de deelnemers in een rustig tempo door Boekelo en Rietmolen, richting Neede en Eibergen. Een korte tussenstop bij Motor Centrum Eibergen biedt de gelegenheid tot rust, voordat de stoet terugkeert naar Twente. Verwacht de Harley’s, Triumphs en andere klassieke motoren tussen 13.15 uur en 13.45 uur in Rietmolen te zien en iets later in Neede, waar ze via de Rapenburg, de Borculoseweg, de Merelstraat en uiteindelijk de Stationsweg naar Eibergen rijden, via de Oude N18. De volledige route is te zien via deze link.

Deel dit artikel:

2 gedachten over “250 motoren Distinguished Gentleman’s Ride komen weer door Berkelland”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven