St Jozefschool Rietmolen neemt leerlingen interactief mee in de betekenis en waarde van de Dodenherdenking en Bevrijdingsdag


RIETMOLEN – Afgelopen tijd heeft de St Jozefschool in Rietmolen op een (leuke) interactieve manier de leerlingen voorbereid op de dodenherdenking en bevrijdingsdag.

Bezoek
Groep 5/6 heeft bezoek gehad van Leon Klazinsky. Zijn Joodse vader heeft de oorlog meegemaakt. Jan ter Haar heeft in groep 7/8 verteld over de verzetsstrijders, zijn oom was een verzetsstrijder. Tot slot heeft Rietmolenaar Jan-Willem ten Beitel groep 7/8 meegenomen op de fiets. Zij zijn langs verschillende plekken in Rietmolen gefietst met een bijzonder verhaal. Zo hoorden ze bij de kerk over oorlogsslachtoffers uit Rietmolen, raketlanceerplatvormen in het Assinkbos, geheime joden verstopplekken, huizen van NSB’ers en boerderijen waar piloten verscholen zaten. Als afsluiting sloten ze af bij het huis van schoolmeester Herman Cattier. Een belangrijk man die geprezen is door de hoogste generaal van het Amerikaanse leger. Op de manier staan we samen stil bij het verleden, onze vrijheid en de betekenis van Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven