Stekjes- en Plantjesdag op zaterdag 11 mei op Kerkplein Geesteren

GEESTEREN – Op zaterdag 11 mei, tussen 10.00 en 12.00 uur kun je stekjes en plantjes ruilen, weggeven of meenemen op het kerkplein in Geesteren.
Te groot
Ben je toe aan weer eens een nieuwe verrassing in je tuin? Of worden sommige plantjes te groot? Heb je zo veel stekjes dat je te veel hebt voor je tuin? Allemaal redenen om mee te doen met de Stekjes- en Plantjesdag. Als je mee wilt doen, vragen we je om zelf te zorgen voor de wijze waarop je jouw stekjes en plantjes wil presenteren. Gewoon op de grond? Of neem je een tafeltje mee? Je mag het zelf bepalen. Binnen- of buiten planten, alles is prima. Wij hebben geen idee hoeveel dorpsgenoten meedoen, maar voor de zekerheid vragen we je de auto niet op het kerkplein te parkeren. Voor overige vragen, kun je bellen met Marianne Prevoo (06-83320876) of Gerdien Sigger (06-22947856).
Stekken kan met ontzettend veel verschillende planten
Kruiden als lavendel en rozemarijn lenen zich er bijvoorbeeld goed voor, maar ook geraniums, rozen en azalea’s kun je prima stekken. Als je een goed stekje afknipt, zal het in de meeste gevallen wel lukken om er een nieuw plantje uit te laten groeien. Veel vaste planten kun je scheuren. Alle vaste planten die in een pol-vorm groeien kun je scheuren. Bekende voorbeelden zijn Hosta, Veronicastrum(Ereprijs), Helleborus, Delphinium(Ridderspoor), Phlox, Rudbeckia, Geranium en Vrouwenmantel. Heesters kun je stekken door een takje in de grond te zetten en te zorgen dat de grond vochtig blijft.
Kortom: maak jezelf en anderen blij met jouw stekjes en/of plantjes

Deel dit artikel:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer nieuws

Scroll naar boven