Drie van de vier Berkellandse wethouders naar huis gestuurd door de gemeenteraad


BERKELLAND – Het heeft er alle schijn van dat het college van B en W van Berkelland dinsdagavond zal vallen. Er is door OBL, BBB Berkelland en Gemeente Belangen een motie van wantrouwen ingediend. Coalitiepartijen VVD en D66 hebben zojuist laten weten de motie te steunen. Daarmee wordt het college naar huis gestuurd. De vergadering is nog bezig en verloopt zeer emotioneel. Theo Helmers stond het huilen nader dan het lachen tijdens zijn betoog, PVDA reageerde enigszins gelaten terwijl Andra Weg van GroenLinks weer fel van leer trok.

Update: De motie is met 15 tegen 11 aangenomen. In de motie werd het vertrouwen opgezegd in de wethouders Van Gijssel (CDA), Teselink (VVD) en Wormgoor (PVDA). Aan het eind van de vergadering werd hun per direct ontslag aangezegd. Hans van der Noordt (D66) kreeg geen motie van wantrouwen aan zijn broek en blijft der halve aan. Woensdagmorgen meer op Nieuws uit Berkelland.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Drie van de vier Berkellandse wethouders naar huis gestuurd door de gemeenteraad”

  1. Eindelijk wat reuring, al die wethouders waren niet capabel voor hun job en zaten in het fijne pluche uit eigenbelang. En weer die GL Andra Weg met haar te grote muil, ze zit niet in Den Haag, dit is gewoon Berkelland, kan deze ook wieberen? We wachten af hoe dit afloopt, ben benieuwd. Laat Han Boer maar terug komen in de raad, toen hield de gemeente nog geld over.

  2. Als het even tegenzit kunt u altijd de mening van de Berkellandse kiezers vragen !

  3. Hans Schepers

    Wat een zootje. Alleen het beleid van openbaargroen- en onderhoud in Berkelland is erg slecht . Er wordt niet meer logisch gedacht en slecht uitgevoerd.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven