BBB, OBL en Gemeente Belangen zeggen vertrouwen op in wethouders en dienen motie van wantrouwen in


BERKELLAND – Grote commotie dinsdagavond aan het begin van de raadsvergadering. BBB Berkelland fractievoorzitter Evelien Daalwijk vroeg meteen het woord en gooide een bom in de raadzaal. Namens OBL, Gemeente Belangen Berkelland en haar eigen partij diende ze een motie van wantrouwen in tegen drie van de vier Berkellandse wethouders. “Op 4 juni werd er een statement gemaakt in de raadsvergadering. In dit statement zijn, zowel door individueel mens en als raadslid, de woorden uitgesproken ‘Dit heeft ons doen beseffen, dat wij op deze manier niet samen met …(Daalwijk noemde geen naam) verder kunnen’. Diegene die het statement mede ondersteunen zijn gaan staan. De fractieleden van de coalitiepartijen CDA en PVDA stonden ook op”. Zo schetste Daalwijk de situatie.

Motie van wantrouwen
“Met dit statement is een raadslid veroordeeld en publieke te schande gezet. Dit kan ieder raadslid overkomen, hierdoor is een onveilige situatie ontstaan”. Zo verklaart Daalwijk namens de indieners. “Daarmee hebben CDA en PVDA het vertrouwen in de coalitie opgezegd en breken met de coalitie”. Zo vinden de indieners. “Drie wethouder binnen het college zijn op gaan staan en daarmee hebben ook zij het vertrouwen in de coalitie opgezegd. OBL, BBB Berkelland en Gemeente Belangen hebben door deze actie juist geen vertrouwen meer in de partijen en de wethouder die zijn gaan staan”.

Schorsing
De vergadering is direct geschorst, de partijen bespreken nu de motie.

Update: De motie is met 15 tegen 11 aangenomen.

 

 

Deel dit artikel:

1 gedachte over “BBB, OBL en Gemeente Belangen zeggen vertrouwen op in wethouders en dienen motie van wantrouwen in”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven