Piacello Duo treedt op in de Dorpskerk


RUURLO – Het Piacello Duo bestaande uit de Ruurlose musici Lisette Elders (cello) en Irene Venderbosch (piano) geeft op zaterdag 3 juli in het kader van de Open Kerk een kort concert in de Dorpskerk in Ruurlo. Lisette en Irene spelen een programma met vooral werken uit de Romantiek, eind 18e -19e eeuw. Emotie, spontaniteit en verbeelding staan centraal. De naam Romantiek is ontleend aan de middeleeuwse “Romances”, verhalen waarin mensen de droom van volmaaktheid najagen.

Conservatorium
Lisette Elders heeft tijdens haar conservatoriumtijd in het Arnhems Interscholair orkest gezeten en in een Barok ensemble. Verder heeft ze meegedaan aan kamermuziekweekends. Naast cello is ze contrabas gaan spelen en tegenwoordig speelt ze als vaste bassiste in de groep Gimle uit Zutphen. Irene Venderbosch is afgestudeerd aan het conservatorium in Groningen bij Gerben Makkes vd Deijl. Ze heeft sinds 1993 een bloeiende lespraktijk piano in Ruurlo en daarnaast begeleidt ze andere muzikanten. Samen met Lisette Elders zit ze ook in een pianotrio. Daarnaast treedt ze solo op met werken van Philip Glass en de Catalaanse componist F.Mompou. Sinds 7 jaar vormen Irene en Lisette samen het Duo Piacello en hebben ze al meerdere uitvoeringen gegeven. Zo hebben ze meegedaan aan het Westerbork-project in de Dorpskerk van Ruurlo. Tijdens de openingsweken van de verbouwde Dorpskerk in 2018 gaven zij een druk bezocht concert om fondsen te werven voor de mooie vleugel die de Dorpskerk nu rijk is.

De Dorpskerk is zaterdagmiddag 3 juli vanaf 14.00 uur open. Het concert begint rond 15.00 uur en duurt ongeveer half uur (zonder toegiften!). Wie iets eerder komt kan de Dorpskerk met andere ogen bekijken. Een informatiekaart onthult een paar geheimen die je – zoals Johan Cruyff het al zei – pas weet als je ze ziet. De entree is gratis. Omdat er aan de Open Kerk wel kosten zijn verbonden, wordt een vrijwillige bijdrage zeer op prijs gesteld.

Foto; Het Piacello Duo brengt prachtige muziek op vleugel en cello.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven