Echt waar: Rietmolen krijgt een ijssalon!

sam_0541RIETMOLEN – Aanstaande vrijdag vanaf 12.00 uur opent Martijn Scheffel uit Enschede zijn nieuwe ijssalon. Hij heeft de oude kapperszaak aan de Pastoor C.M. van Everdingenstraat (naast café Rustoord) omgebouwd tot ijspunt. “Tijdens de verbouwing kwamen er veel inwoners uit het dorp een praatje maken. Iedereen was enthousiast over mijn plan. Daarom trakteer ik heel Rietmolen vrijdagmiddag van 12.00 tot 14.00 uur op een gratis ijsje”, lacht Scheffel.

De Enschedeër heeft bij de gemeente Berkelland de bestemming kapperszaak omgezet in ijssalon De ijsbeer. “Ze wensten me veel succes met de zaak.” De ijsmaker zit op een mooi punt, hij kan de inwoners uit Rietmolen ‘bedienen’ en de passanten die over de drukke weg rijden (Haaksbergseweg). Scheffel verkoopt voornamelijk ambachtelijk schepijs. “Ook voor een blikje fris of een kopje koffie kunnen ze bij ons terecht.”

Binnenkort komt er nog een groot bord langs de Haaksbergseweg te staan met de mededeling dat mensen in Rietmolen een lekker ijsje kunnen eten. “We gaan er wat moois van maken, het weer zit tijdens de start gelukkig mee.”

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2690]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven