Nannie en Bram stoppen met De Libertijn

tn_dsc02730EIBERGEN – Nannie en Bram Le Noble (beide 64 jaar) treden binnenkort af als eigenaren van café de Libertijn. Negen jaar lang waren ze de drijvende krachten achter het Eibergse café. Le Noble: “We hoeven de zaak niet te verkopen, maar we worden dit jaar allebei vijfenzestig jaar en dat vonden we een mooi moment om te stoppen.” Maar op welke datum het duo gaat aftreden is nog niet bekend. Op de deur van het café hangt een grappige tekst: Geachte kletskoppen ergens dit jaar stoppen Nannie en Bram met de Libertijn maar nu nog even niet! (zie foto).

Een overnamekandidaat is er nog niet, maar Nannie en Bram zijn wel in gesprek met mensen die wel interesse hebben in het café. “We hopen natuurlijk dat het café blijft zoals het is. Als dit café verdwijnt is er geen alternatief”, lacht Bram Le Noble. Beide ondernemers hebben leuke herinneringen aan de jaren dat ze achter de bar stonden. “Ik was voor veel mensen een moeder, bij ons kon je overal over praten. We hebben het met veel plezier gedaan”, aldus Nannie.

Op de vraag: Wat voor café is en was de Libertijn? reageren beide hetzelfde. “We zijn geen dorpscafé maar meer een stadscafé. Ja, hoe kun je ons publiek het beste omschrijven? We richten ons vooral op alternatieve mensen. We zijn niet alleen maar commercieel maar staan midden in de gemeenschap.” Bram geeft aan dat ze vanaf het begin het openluchttheater hebben gesteund. “We hebben wel eens de mensen weggejaagd en gezegd dat ze naar het theater moesten gaan.”

Het duo wil via deze weg alle bezoekers, personeel en andere mensen die meegeholpen hebben bedanken. “Als we gaan sluiten geven we een groot feest. Wij hoeven niet in het zonnetje gezet te worden. De klanten moeten dan in de schijnwerpers staan.” Nannie en Bram gaan nu meer tijd vrijmaken voor hun kinderen en andere familieleden. “Maar we willen ook onze oude passie weer oppakken. We zijn allebei gek op kunst.”

Café de Libertijn bestaat al sinds 1980 (daarvoor was het gewoon een woonhuis). Rita Somsen heeft toen het café opgericht. Op koninginnedag is het café nog gewoon geopend. Dan staat er weer een groot podium voor de kroeg.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=2682]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven