Ruurlose piraat hele weekend in de ether

piraat-goedRUURLO – Ze hebben alleen een politieauto langs zien rijden, maar daar bleef het ook bij. De dj’s van firma DCB (Drank Club Berkelland) uit Ruurlo konden het hele weekend ongestoord plaatjes draaien op een ‘geheime’ locatie in het buitengebied. Een dwangsom of een bezoekje van opsporingsambtenaar Theo Brouwer (Agentschap Telecom) bleef ook uit. De geheime zender was in de weide omtrek te beluisteren in de ether op 96, 7 FM.

De Berkellandse piraten vertelden – tijdens de marathonuitzending – met veel passie over hun hobby. Bij de meeste jongeren is het met de paplepel ingegoten. “Het hoort bij onze cultuur daarom zijn we niet kapot te krijgen. Het gaat ons vooral om de gezelligheid”, lacht één van de jongens. De Ruurlose piratenzender had de zaakjes goed voor elkaar. Een dure mengtafel, computers, platenspelers, grote mast (75 meter) een verrijdbare keet en het allerbelangrijkste veel kratten bier!

“Of we andere zenders storen? Meestal niet maar het kan wel eens gebeuren. Wij hebben gisteren radio 2 nog even weggedrukt. Iemand uit Lochem belde ons met die mededeling. We hebben toen meteen een andere frequentie gebruikt.” De strengere maatregelen van Agentschap Telecom – om illegale zenders aan te pakken – helpt volgens de piraten niet. ”Als we een dwangsom krijgen verhuizen we een paar minuten later naar een andere locatie.”

Berkelland telt ruim vijftig illegale zenders. Alleen in Ruurlo zitten er al ruim vijf. Elk weekend is er wel een piratenzender te horen uit onze eigen gemeente. Zondagavond was ook de Kleine Piraat vanuit Holterhoek aan het uitzenden. Studio Powerros (uit Enschede) kreeg dit weekend wel een dwangsom.

Oja, onze reporter Roy Nijman ging zondagmiddag op bezoek bij DCB, hij mag zich vanaf nu ook piraat noemen (zie video).

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven