Korps Eibergen wint brandweerwedstrijd

afbeelding-nieuw-roy-11396.jpgNEEDE – Brandweer Eibergen heeft maandagavond de eerste ludieke brandweerwedstrijd in Neede gewonnen. Ze ontvingen een trofee uit handen van clustercommandant Hilbrand Meijer. Op het terrein van metaalbedrijf Diepenmaat werden allerlei spectaculaire oefeningen uitgezet. Zes korpsen uit de regio deden mee.

Bijzonder tijdens de wedstrijd was de eierrace, brandwachten moesten 30 eieren stuk voor stuk met een hydraulische redschaar over een lengte van twee meter naar de finish brengen.

Clustercommandant Hilbrand Meijer kijkt met een tevreden gevoel terug. “Belangrijk bij deze activiteiten is dat er een ‘kruisbestuiving’ ontstaat tussen de mensen, op deze manier kunnen de brandweerlieden elkaar beter leren kennen. Niet alleen tijdens een uitruk maar ook op een andere manier. De creativiteit van brandweer Neede is heel bijzonder, zij hebben deze avond georganiseerd.”

Volgend jaar moet Eibergen een brandweerwedstrijd organiseren. Omdat zij dit jaar gewonnen hebben. De korpsen die meededen zijn, Neede, Eibergen, Aalten, Winterswijk, Groenlo en Lichtenvoorde.

Uitslag eerste brandweerwedstrijd cluster BWAO
1e Eibergen
2e Lichtenvoorde en Aalten
4e Groenlo
5e Winterswijk
6e Neede

 

[nggallery id=383]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven