Zilver en brons voor Heure op NK

p1010545.jpgBORCULO – Op het NK touwtrekken in Bentelo heeft touwtrekvereniging Heure uit Borculo in twee klassen een medaille gehaald.

In de heren 680 kg klasse haalden ze brons na een zware strijd tegen Vios Bison dat vierde werd. Eibergen werd kampioen. Zilver was er voor Heure in de 540 kg klasse 6-tallen. Na een spannende finale moest men het goud laten aan Touwtje uit Laren.

In de 600 kg klasse wisten de Borculose touwtrekkers zich net niet te plaatsen voor de halve finale. Een vijfde plaats was hier het resultaat. Nederlands Kampioen werd Veenseboys , afkomstig uit Veenendaal.

Verslag touwtrekvereniging Eibergen
De touwtrekkers van Eibergen kunnen tevreden terug kijken op de Nederlandse Kampioenschappen. Afgelopen zaterdag was er wederom succes voor de mannen van de Eibergse TTV. Eibergen was met een licht 680 team afgereisd naar de Hagmoll trekkers. Deze organiseerden de tweede dag van het NK. Met slechts 650 kg ging het team de strijd in.

Toch werden de wedstrijden in de poule op knappe wijze gewonnen. Met technisch goed touwtrekken en veel spanning op het touw wist het team zich bij de laatste vier te plaatsen. In de poule waren alleen punten verspeeld aan de Veense Boys. Dit team kon zich ook plaatsen voor de finale. Een mooie revanche partij voor Eibergen. Het werd een zinderende strijd waarin de teams volledig aan elkaar gewaagd bleken. Eibergen beschikte over de langste adem en kon de gouden medaille in de 680 met klasse veroveren. In de 600 klasse leek het een herhaling van van zetten. Dit resulteerde opnieuw in een finale tussen Eibergen en de Veense Boys. Waar het in de 680 op conditie beslist werd, was het ditmaal Veense boys dat beter bleef trekken. Nu dus zilver voor de Eibergse mannen.  Voor de Eibergse dames was er een ook succes. In samenwerking met Schutshof haalden ook de dames een zilveren medaille.

Alvorens de touwtrekkers naar de World games gaan in Juli zijn er zaterdag wederom belangrijke wedstrijden. TTV Eibergen is gastheer voor de selectiewedstrijden. Hieraan mogen selectieteams en clubteams strijden om een afvaardiging als Nationaal team. Eibergen zelf strijd mee in de 640 klasse. In verschillende klassen word er getrokken vanaf 10.30 uur op het sportterrein van de TTV Eibergen.  

Uitslagen: 600 kg klasse
1) Veenseboys
2) Eibergen
3) Vios Bison
4) Lagerweij
680 kg klasse
1) Eibergen
2) Veenseboys
3) Heure
4) Vios Bison
540 kg klasse 6-tallen
1) Touwtje
2) Heure
3) Koapman

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven