Bestrijding processierups houdt niet op

afbeelding-nieuw-roy-12572.jpgBERKELLAND – Elke dag zijn de medewerkers van Wolterinck uit Beltrum in de weer, om de eikenprocessierups te bestrijden. Dat doen ze in heel Berkelland. Woensdagmiddag werden de nesten in de bomen langs het Koeweidepad in Eibergen opgezogen met een grote stofzuiger.

“We doen dit al ruim drie jaar met de parasite-Hit, dit is beter dan verbranden. De haartjes vliegen niet in het rond maar worden meteen opgezogen. Op deze manier heb je minder risico’s voor de volksgezondheid”, aldus een medewerker van Wolterinck.

In de mobiele unit worden de rupsen meteen verbrand in een oven. Deze heeft een temperatuur van 600 graden. ’s Morgens zijn de bomen langs de Crocusstraat en de Kormelinkweg ter hoogte van het zwembad in Eibergen gecontroleerd op processierupsen. Ook in Borculo hebben ze overlast. Zie filmpje hieronder van scouting Borculo.

Eerdere berichten:Processierups houdt Ruurlose buurt bezig
                                  Eibergen ook geteisterd door rupsen
                                  Processierups duikt op in Ruurlo

Is er wat fout gegaan is de Herman ten Catestraat?
We gingen woensdag even polshoogte nemen in wijk D’n Esch. De redactie was benieuwd of de werkzaamheden al klaar waren. Tijdens ons bezoek kwamen we twee buurtbewoners tegen die een lijntje aan het spannen waren over de weg (zie foto’s hieronder). Volgens de bewoners is het wegdek bij hun voor de deur veel hoger dan op andere plekken. Wat is hier gebeurd?


(film: scouting Borculo)

[nggallery id=425]

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Bestrijding processierups houdt niet op”

  1. zuchtttt……een weg loopt nooit recht, voor het afwateren is het belangrijk dat de weg rond loopt!! pfff vrouwen…..

  2. Die nieuwe straat ziet er mooi uit!
    Als ik het goed zie zijn de gele klinkers toch ook een soort plateau?

  3. wat is het probleem als je het niet eens met het blote oog kan zien dat hij scheef loopt?

  4. en trouwens de maker van het filmpje van het verbranden processierupsen en heb er een akelige uitslag aan over gehouden. geen aanrader.. maar wel leuk..
    groetjes frank

  5. ik ben 1 van de meedewerkers die daar heeft gewerkt en niet de bewoners hebben het gezien maar wij en de uitvoerders dus wat jullie schrijven klopt niet

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven