Processierups houdt Ruurlose buurt bezig

afbeelding-nieuw-roy-11959.jpgRUURLO – De processierups is het gesprek van de dag in Ruurlo. In de bomen langs de Wildenborgseweg barst het van de rupsen. Buurtbewoners hebben dit al een aantal keren gemeld bij de gemeente, maar tot nu toe is er geen actie ondernomen.

“Het is gewoon gevaarlijk, veel mensen laten hun hond uit langs de weg. Iedereen kijkt continu omhoog. Het zal je maar gebeuren dat zo’n nest op je lichaam terecht komt. Ook is het levensgevaalijk voor onze kinderen. Drie weken terug heb ik een mailtje gestuurd naar de gemeente. En nog steeds zit ik te wachten op antwoord of een bevestiging”, vertelt Cindy Ter Maat.

Ongeveer een week terug is een nest met rupsen op een buurtbewoner terecht gekomen. Dagen lang heeft ze met pijn en een gezwollen arm in huis gezeten. In de bomen langs de Hallerweg zijn de rupsen ook gesignaleerd.

De gemeente laat weten dat de plaag dit jaar extreem is. Volgens het hoofd van de buitendienst zit er in elke eikenboom bijna een nest. “We zijn druk bezig met de bestrijding, maar we kunnen niet overal tegelijk zijn.”

Op maandag 15 juni moest de Plagen Preventie Dienst (PPD) ook in actie komen aan de Vordenseweg, in de eikenbomen zaten ook honderden nesten.

Eerdere berichten: Eibergen ook gesteisterd door rupsen
                                   Processierups duikt op in Ruurlo

We komen altijd wat tegen onderweg!
Je kunt ook niet rustig rondlopen in Ruurlo. Onze fotograaf Roy Nijman moest maandagmiddag een foto maken aan de Wildenborgseweg. Opeens zag hij twee damens met een raar gezicht. De Mexicaanse griep, of bescherming tegen de rupsen? Nee, Soraya Paradijs (Ruurlo) en Barbet Bannink (Gelselaar) hadden een gezichtsmasker op (zie foto hieronder), dit om tijdens het gala er goed uit te zien. Mensen pas dus op, loop niet zomaar rond, want onze fotograaf ziet alles! 

[nggallery id=406]

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Processierups houdt Ruurlose buurt bezig”

  1. h ketterink

    aan de stokkersweg in eibergen zitten er ook zo veel daar fietsten ze vorige week ook allemaal door na het zwembad o a de mensen uit groenlo en zwolle en de camings fietsroutes is ook nog niks aan gebeurd

  2. cindy ter maat

    Echt wachten op een reactie van de gemeente doen we niet, wel dat de beestjes worden opgeruimd, en die buurt bewoner, dat was iemand uit een andere plaats, maar om een mooi verhaal te maken……….

    Cindy

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven