CDA eerste met verkiezingsprogramma

BERKELLAND – Het CDA heeft als eerste partij haar programma klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2010. Het programma heeft als titel ‘Wij geloven in Berkelland’ en heeft een aantal opmerkelijke punten.

Zo stelt het CDA dat een OZB verhoging in de komende jaren niet nodig is. Vanwege het degelijke financiële beleid van de afgelopen vijf jaar, waarin bezuinigingen werden gerealiseerd op het aantal ambtenaren (15%) en efficiency van het ambtelijk apparaat ( 2 miljoen Euro). Volgens fractievoorzitter Jaap Jonk zal het een lastige klus worden om in de komende jaren de begroting sluitend te krijgen. Maar volgens hem mag je in economisch moeilijke tijden geen financiële offers van de burger vragen.

Het CDA programma toont een grote betrokkenheid op de mens en op de  leefomgeving. Er wordt veel aandacht besteed aan de vraag  “Hoe het mooie Achterhoekse landschap voor kinderen en kleinkinderen waardevol te laten zijn”.  Eén van de antwoorden is dat er werk gemaakt moet worden van het verbinden van mensen. Dat moet zowel door goede wegen, als door een breedband internet netwerk om nieuwe innovatieve bedrijven te trekken naar het buitengebied.  Een heel ander opmerkelijk punt is dat het CDA schrijft dat er een “Armoedespeurder” moet komen.

Dat is omdat volgens de Christendemocraten telkens weer blijkt dat er mensen onder de armoedegrens leven terwijl dat onbekend blijft. Bouwen blijft belangrijk maar dan wel zo energieneutraal mogelijk. En wat het CDA betreft verdwijnt de Welstandscommissie.

Het verkiezingsprogramma is tot stand gekomen nadat het bestuur van de partij in verschillende themagroepen met allerlei vertegenwoordigers uit Berkelland heeft gesproken. Er waren onder andere mensen uit  de zorg,  ondernemers, sportvertegenwoordigers, de cultuur en recreatie aanwezig. Het programma is te lezen op www.cdaberkelland.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven