Bushokje met grof geweld vernield

EIBERGEN – De vernielingen in Eibergen blijven aan. Woensdag rond middernacht hebben vandalen een bushokje langs de Groenloseweg (N18) met grof geweld vernield. Al eerder dit jaar moest het hokje ter hoogte van het Assink Lyceum er aan geloven.

De dader(s) hebben op de kruising Burgemeester Wilhelmweg met de Kruiskamplaan een verkeersbord in zijn geheel uit de grond gerukt. En deze door de ruiten van het bushokje gegooid. De schade is door de klap enorm.

Een buschauffeur merkte de vernieling op en belde de politie. Even later kwam Rijkswaterstaat om de boel schoon te vegen. Volgens de chauffeurs die bij de halte moesten stoppen zijn de vernielingen ook op andere plekken te vinden. Vorige week werd er ook een bushokje op het busstation in Borculo vernield.

De politie is op zoek naar eventuele getuigen die rond middernacht iets gezien of gehoord hebben bij de bushalte. Men kan bellen naar 0900-8844.

Eerdere bericht: Vandalen vernielen bushokje en fietsen

[nggallery id=728]

Deel dit artikel:

20 gedachten over “Bushokje met grof geweld vernield”

 1. Inderdaad weer kansloos, vorige week allerlei teksten gespoten op winkelpanden, nu wederom vernielingen in het dorp. Het wordt de hoogste tijd dat er eens wat gaat gebeuren, dan maar als burger zelf het recht in eigen hand nemen, politie zie je toch niet / of doet niets!!!

 2. In Borculo op het station gebeurd het ook regelmatig dat er na het weekend weer eens een ruit uit een bushokje is vernield…
  Erg triest.

 3. Alle hoop (lees: de enige hoop) is gevestigd op de PvdA. De rest van de politiek zwijgt. En de burgemeester en de wethouders blijven slapen. Veel te veel werk. Veel te lastig. Veel te onveilig. Etc etc. En intussen de burger maar dokken voor alles. In- en intriest.

  Het wordt zo langzamerhand tijd dat de burgerij de heer Bloemen maar eens op het matje roept. Een hele aardige man, maar als verantwoordelijke van de politie faalt hij op alle fronten! Hij heeft intussen wel het een en ander uit te leggen aan de burgers van Berkelland.

  De politie haalt zijn schouders er klaarblijkelijk ook al jaren voor op. Althans: als ze er toch wel mee bezig zijn, laten ze dat de burgers dan eens een keer weten via b.v. een mediabericht of zo. Maar ik lees niks en ik hoor niks.

 4. Schandalig, alweer een vorm van zinloos vernielen.
  Ouders, ga eens praten met uw kroost over deze en andere vormen van vernieling. Vraag hen eens naar een reactie en vraag ook eens wat zij zoal uitspoken als ze niet thuis zijn en op straat of ergens anders uithangen.
  Dit soort ongein kost handen vol geld en we betalen via de belasting zelf de rekening hiervoor. Te zot voor woorden!! Politie/gemeente, doe hier eens wat aan. Als jullie het niet doen, ben ik bang dat burgers zelf voor rechter gaan spelen en dan ben je nog veel verder van huis.

 5. Oh wat mag ik het hopen dat je hier een keer kunt lezen dat een vandaal die dit doet zich zelf goed verwond.
  oog om oog tand om tand.
  dit soort mensen hoort niet in de maatschappij thuis

 6. Kansloos? Nee, het zijn de ouders die ‘vergeten’ dat het heel belangrijk is om “kinderen op te voeden”
  AAN ALLE INWONERS:
  1. Als je vernielingen ziet. Maak een foto (als je kan) van dit tuig. Zet het op een Web site: VERNIELERS in de ACHTERHOEK.
  2. BUURT WACHT!! Iedereen moet er aan meewerken.
  3 HUIS ARREST. Als ze op ‘de bon’ worden geslingerd of bij de politie bekend staan. 7 tot 7 HUISWERK, niet de straat op.
  4. De eerste volgende vernieling de OUDERS BETALEN !!
  Omdat dat die ‘vergeten’ waren dat zij verantwoordelijk zijn.
  5. STRAF als ze gepakt worden?
  Het schoon maken van een koeien of varkens stal met een mest fork, minstens TWEE UUR. Dat is een heerlijke geur om mee thuis te komen. Waar ben je geweest?
  6. Houw de politie ALTIJD op de hoogte. Dat is de wet.

 7. snelheidsduivel

  Dan heb ik het toch wel goed gehoord, volgens mij was het rond middernacht. Ik snap ook niet waarom het uberhaupt moet, maar dat hokje is ook al zo vaak het doelwit geweest. Plaats dan eens een paar camera’s. Dan besparen ze eens wat geld in glas en het is preventieve preventie.

 8. Wat helemaal triest is is die fotograaf die daar ’s nachts leuk staat te flitsen om leuke fotoootjes op z’n website te krijgen, neem volgende keer een bezem mee kun je meehelpen aanvegen!

 9. de politie zoekt altijd maar gethuige ze moeten zelf is meer rond lopen en niet alleen wanneer het hun uit komt. het word alleen maar erger zo

 10. fotograaf Roy Nijman

  Wij hebben Rijkswaterstaat netjes geholpen met opruimen. Dit keer met een bats om het glas op te scheppen.

  grtn

 11. Pedro leer eerst fatsoenlijk en foutloos nederlands schrijven voor je weer reageert. Dat stukje wat je hebt geschreven staat vol met schrijffouten!!!

 12. burger tegen vernieling

  Niet alleen bij het assink is het altijd raak, ook bij de kruising van de N18 en de Grotestraat & Hondevoort is het vrijwel elk weekend weer ‘dolle pret’.
  Er is bijna 2 weken geleden een paal van de vluchtheuvel in de grotestraat gebroken en heeft ruim anderhalve week op de stoep gelegen, naast de fietsenstalling bij Obbink.
  Geregeld wordt er in het weekend tegen palen getrapt, tegen bushokjes, er worden eieren/kastanjes/eikels gegooid tegen de ramen van woningen en bedrijfspanden.

  Aangifte doen lijkt geen zin te hebben.
  zélfs als je een singalement kunt geven, dan nog gebeurt er niets…..de jongeren hoeven maar te zeggen dat ze het niet gedaan hebben en ze gaan weer vrijuit.

  Komt hier dan nooit een einde aan!?

 13. quote Werner:Pedro leer eerst fatsoenlijk en foutloos nederlands schrijven voor je weer reageert. Dat stukje wat je hebt geschreven staat vol met schrijffouten!!!

  nederlands schrijf je zo: Nederlands

 14. Quote Pedro: 1. Als je vernielingen ziet. Maak een foto (als je kan) van dit tuig.

  En dan de klappen krijgen?

 15. Werner, het gaat niet om de taal fouten. Als jij begrijpt wat ik te zeggen heb ( en anderen), dan heb ik mijn taak gedaan. Daarom staat er ‘Reactie”.
  Het gaat om het ’tuig’ dat de vernielingen aanbrengt. Dat jij en de inwoners moeten betalen. De ouders die geen verantwoording nemen, daar gaat het om!!
  OUDERS MOETEN BETALEN, daar blijf ik bij. Ben je het daar mee eens?

 16. Mans, je maakt NOOIT alleen die photo’s van dat tuig, als je kunt. Mag jij je zelf niet meer verdedigen?

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven