Huisarts Peter Roessingh neemt afscheid

afbeelding-nieuw-roy-16192BORCULO/EIBERGEN – Huisarts Peter Roessingh (66) heeft zaterdagmiddag zijn allerlaatste dienst gedraaid. Familie en collega’s kwamen Roessingh persoonlijk bedanken voor de fijne jaren. In de Borculose huisartsenpraktijk liet de arts tijdens het afscheid een traantje vallen. “Jaren heb ik me ingezet, dag en nacht stond ik klaar voor mijn patiënten. Ik heb altijd met veel plezier gewerkt maar een keer moet je stoppen.”

Roessingh was van 1975 tot 2007 huisarts in Eibergen. Hij kon na die tijd geen afscheid nemen van zijn vak. Afgelopen twee jaar heeft hij gewerkt op verschillende asielzoekerscentra en heel veel diensten gedraaid bij de huisartsenposten in Winterswijk en Zutphen. Per 1 november verloopt de registratie als huisarts van Peter Roessingh.

In de regio zal de naam Roessingh in de dokterswereld niet verdwijnen. Zijn zoon Peter Roessingh (junior) is ook werkzaam als huisarts. Ook hij was tijdens het afscheid aanwezig omdat hij toevallig tegelijk met zijn vader een dienst moest draaien.

“Wat ik nu ga doen? Meer tijd vrijmaken voor mijn kleinkinderen en hobby’s zoals biljarten en wandelen. Morgenvroeg stap ik op het vliegtuig om vakantie te houden in Oman. Begin 2010 wil ik nog een aantal weken naar Kenia om daar te helpen met het project Rotary”, vertelt Roessingh.

[nggallery id=733]

Deel dit artikel:

4 gedachten over “Huisarts Peter Roessingh neemt afscheid”

  1. Jan van haveren

    Super om vader en zoon zo te zien, peter junior is een echte humorvolle kwabbelaar met het hart op de juiste plaats. Jammer dat hij al een eigen praktijk heeft en helaas niet in Eibergen . Goeie vader leuke zoon en als Arts allebei zeer bekwaam. Toppers voor de samenleving.

  2. Helaas kon ik niet aanwezig zijn bij dit afscheid !! Gelukkig stonden onze kinderen als een muur om hem heen!
    Of hij echt ophoudt? Hij kan het werken niet laten geloof ik !
    Hartelijke groet uit Jordanie !!
    Els Roessingh

  3. Mensen boven de 65 jaar die graag willen doorwerken en gezond genoeg zijn om een (risico-vol) beroep vakkundig uit te oefenen, moeten hiervoor de gelegenheid krijgen. De ene wil graag doorwerken tot 75 jaar en de ander is met 50 jaar al compleet uitgeblust! De pensioengerechtigde leeftijd moet daarom NIET worden verhoogd en laat de VUT-regeling maar terugkomen, zodat werklozen alle ruimte krijgen om aan de slag te gaan. Op deze wijze, nemen er alleen gemotiveerde mensen aan het arbeidsproces deel. Ik wens dokter Roessingh een succesvolle nieuwe levensfase toe, in goede gezondheid.

  4. zelf heb ik dr roessingh altijd als n hele fijne huisarts ervaren,hij was bezorgd om mijn zoon en mij en ik kan nu eerlijk zeggen Sander woont bij mij en leeft zn leven.
    n tijd was ik kwaad op u geweest,maar dat was opgelost.
    het gaat u goed dr roessingh en heel veel succes in uw verdere leven.en gelijk heeft u geniet er nu van samen met uw vrouw en kinderen.groetjes en hartekijk dank jeanne en sander wantia.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven