Boenders in de weer voor sportclub

EIBERGEN/REKKEN – De medewerkers van Echte Bakker Boenders waren maandagmorgen al vroeg uit de veren. In de bakkerij worden vandaag de eerste oliebollen gebakken voor onder andere de huis-aan-huis actie van sportclub Rekken, de eigen winkel en de Plus Supermarkt in Eibergen. Maandag- en dinsdagavond komen de leden in Rekken langs de deur om de verse oliebollen aan de man te brengen.

Oliebollen bakken blijft een vak apart. Elke bakker heeft zijn eigen recept. Bij Echte Bakker Boenders wordt een recept gebruikt dat al ruim 25 jaar oud is. Gerwin Starink: “Dit ‘geheime’ recept is door Bennie Hengeveld gemaakt. Jaren heeft hij er over gedaan om de juiste mix te krijgen. Bennie is helaas niet meer in ons midden, toch zorgen wij samen met zijn broer Hennie dat het recept niet verloren gaat”

Boenders bakt niet alleen voor verenigingen, vanaf vandaag is het oliebollenseizoen bij de plaatselijke bakker begonnen. Voor de winkel worden de oliebollen, appelflappen, appelkanjers en andere producten verkocht.

Hieronder kunt u een filmpje bekijken. Eigenaar Gerwin Starink geeft tekst en uitleg over de werkwijze in zijn bakkerij aan de Brink in Eibergen. Zal hij het geheim verklappen?

[nggallery id=887]

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Boenders in de weer voor sportclub”

  1. Kocht ze vandaag bij de bakker in de Oudestraat.
    Buiten in een kraampje en heerlijk warm.
    Thuis gekomen,waren ze van binnen nog deeg en supervet!
    Gan volgend jaar zeker naar Boenders in Eibergen.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven