Zoveelste vernieling op De Maat gepleegd

EIBERGEN – De vernielingen in Eibergen blijven maar doorgaan. Met een baksteen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee informatieborden op De Maat vernield. Bij de ingang van ”t Vonder en op het KTV-terrein. Het bestuur van de Eibergse berkelschippers heeft zaterdagmorgen aangifte gedaan bij de politie.

Het is de zoveelste vernieling die dit jaar op De Maat is gepleegd. Hugo de Groot – bestuurslid van de berkelschippers – baalt enorm van de vernieling. “Het kost weer enorm veel geld om een nieuw bord te laten maken. De zaak ligt bij de politie. We hopen dat agenten de zaak op kunnen lossen.”

Op 23 november was het bij ’t Vonder ook raak, een geparkeerde auto moest er toen aan geloven. Ook de ophaalbrug bij het haventje werd door onbekenden omhoog gedraaid.

Eerdere bericht: Vandalen zorgen voor gevaarlijke situatie

Update zondag: We kregen zondagavond het bericht dat het bord zaterdagnacht volledig vernield is. Tezamen met het bord op het KTV-terrein. De restanten zijn achter de stenen muur in de Berkel terecht gekomen. Het bestuur wil niet reageren. De feiten spreken volgens de schippers voor zich zelf.

[nggallery id=852]

Deel dit artikel:

32 gedachten over “Zoveelste vernieling op De Maat gepleegd”

 1. Het moet een keer afgelopen zijn met die vernielingen. Vanavond ga ik met mijn politiehond de straat op. Nieuws uit Berkelland mag mee om verslag te doen. Dit wordt lachten!

 2. Gemeente Berkelland
  t.a.v. burgemeester Bloemen

  Eibergen, 13 december 2009

  Geachte burgemeester,

  Ik ben deze week weer eens steil van verbazing achterover gevallen, deze keer na het lezen van het artikel op de website van De Twentsche Courant Tubantia over uw mening over het (niet-) instellen van een samenscholingsverbod.

  Want daar gaan we weer! “Criminele jongeren hebben we niet.” Het recent geheel aan gruzelementen helpen van drie bushaltes in Eibergen (twee keer bij het Assink Lyceum en één keer bij garage Grooters; het is maar één van de tientallen voorbeelden) is dus in uw ogen géén crimineel gedrag! Het onlangs opendraaien van een ophaalbrug in wandelpark De Maat (daar hadden doden kunnen vallen) is in uw ogen géén criminineel gedrag.
  “Een kleine groep.” Het gaat hier echter om DIVERSE groepen.

  Een eenvoudig rekensommetje leert ons dat het in totaal tussen de 50 à 100 personen moet betreffen! Jongeren die op één of twee plekken blijven hangen, jongeren die ’s avonds continu heen en weer blijven lopen, één vaste groep die wekelijks in de weekeinden steeds van Eibergen naar Neede vice versa trekt en dan nog diverse groepen stapjongeren. En bovendien is er nog die ook door mij al eerder genoemde inmiddels beruchte meidenhangplek in Eibergen. Allemaal bekend bij de gemiddelde Eibergenaar, u en uw politieagenten waarschijnlijk uitgezonderd.

  “Soms wat overlast.” Zucht. Wát overlast? De problemen zijn al meer dan twee jaar in volle hevigheid aan de gang!
  U beweert dat u af en toe ‘furieus’ wordt als u bekritiseerd wordt over uw te lakse aanpak van deze problematiek. Volgens uw zeggen bent u er halve of hele (?) dagen mee bezig. Vanuit uw stulpje in het decentraal gelegen Ruurlo zult u overigens weinig merken van de problemen in Eibergen en Neede.

  Welnu meneer Bloemen; nu is het de beurt aan de bevolking om FURIEUS te worden. Nog altijd bagatalliseert u de problemen, u praat er over alsof het niets voorstelt. Hiermee neemt u de burgers absoluut niet serieus en zet u zelfs uw eigen politici van de PvdA (vooral Hans Pelle) en Gemeentebelangen compleet in hun hemd. Deze partijen proberen tenminste nog iéts te doen.

  Door uw uitspraken hebt u uzelf een brevet van onvermogen opgespeld. Stel dat er slechts een klein verschil is tussen de praktijk zoals u zich deze voorstelt en de werkelijke praktijk, dan zou ik zeggen: “À la burgemeester, u moet uw huiswerk toch eens wat beter doen.”

  Echter: er gaapt een immense kloof tussen wat u zegt en de praktijk. Daarom durf ik zelfs te stellen, dat u uzelf devalueert tot een ordinaire leugenaar. Door uw mislukte aanpak bent u medeverantwoordelijk voor alles wat zich momenteel afspeelt in Eibergen en Neede. U maakt uzelf volstrekt belachelijk met uw zalvende gezever.

  Verder stelde u in een eerder stadium, dat alle probleemjongeren een ‘nummer’ hebben. Aha, maar da’s interessant! Dan moet u erg veel nummers hebben. Klaarblijkelijk mogen deze jongeren met nummer zich bovendien ongehinderd te buitengaan aan structurele buitensporige vernielingen. U laat die ‘nummers’ immers ongestraft! Ze zullen zich op hun knieën slaan van het lachen. Of zitten de daders van bijvoorbeeld die vernielingen aan de bushaltes bij het Assink Lyceum (daar werd een paar weken geleden zelfs met veel geweld een verkeersbord als wapen uit de grond gerukt) inmiddels waar ze horen: achter de tralies? Waren dat wellicht de nummers 12, 23, 64, 66, 78 en 92? Niets over gelezen, dus ik kan het me amper voorstellen.

  Gelukkig zijn de daders van de vernielingen van het bushok bij Grooters inmiddels wel gepakt. Wellicht denkt de burgemeester nu: “We zijn duidelijk op de goede weg!’ Ach, eerwaarde burgervader; het is slechts een druppel op een gloeiende plaat.

  Ongeveer twee maanden geleden heeft in Eibergen een boven de Hema wonend echtpaar enkele jongeren op hun wangedrag aangesproken. Kort daarop lagen alle ruiten er bij dit echtpaar uit. Deze mensen zitten inmiddels doodsbang elke dag thuis. Of dit echtpaar aangifte heeft gedaan, weet ik niet. Uit angst voor repressailles wellicht niet. Burgemeester Bloemen: “Crimineel gedrag? Welneeeeeeee!”.

  Vorige week werd de voorgevel van een echtpaar aan de Wemerdijk bestookt met een explosief. Uiteraard werd hiervan aangifte gedaan en dan verwacht je dat de politie snel ter plaatse zou zijn geweest. Vier dagen later: nog steeds geen politie gezien. Aan de andere kant ook wel weer logisch. Want burgemeester Bloemen: “Crimineel gedrag? Welneeeeeeee!” Ook deze mensen zitten nu doodsbang thuis.

  Zou u ook zo reageren als BIJ UW woning dergelijke zaken zouden gebeuren??? Of zou u er dan toch iets genuanceerder over gaan denken? Hebt u trouwens de door mij zojuist aangeduide personen (allen ouderen) al bezocht? Het zou u sieren en eigenlijk is het bij misstanden van dergelijke aard zelfs uw plicht.

  Overigens zullen de zojuist genoemde voorvallen zich vast en zeker niet herhalen. U beschikt immers over de rugnummers van de daders. Dat zijn uw eigen woorden. Wat een opluchting!

  Wellicht vraagt u zich af, hoe ik aan al die wijsheid kom. Welnu, dat is niet zo moeilijk. Ik ben een Eibergenaar in hart en nieren. Ik begeef me volop in het maatschappelijk leven, het sociale leven en ook in het nachtleven. Ik ben dus redelijk veel in de buitenlucht, om het zo maar eens uit te drukken. Al was het alleen maar om mijn dagelijkse boodschappen te doen, waarbij ik dan steevast die meidenhangplek passeer (nog nooit een jongen gezien daar, louter 15- à 16-jarige Breezers drinkende meisjes). Dan is het alleen nog een kwestie van goed je oren en ogen openhouden.

  Dat laatste zou de politie ook moeten doen. Maar helaas. Ondanks uw mooie woorden van ‘meer politie op straat’ zie ik uw wetsdienaars nooit in Eibergen. De laatste keer was ergens in het voorjaar bij een kleine aanrijding. Onze criminele jeugd heeft hierdoor vrij spel en voelt dat als geen ander aan. Want wat als je door iemand op heterdaad betrapt wordt bij een vergrijp? Dan duurt het minimaal tien minuten voor de politie aanwezig is (ik lees zelfs zorgwekkende verhalen van twintig minuten, waarbij de Hermandad helemaal uit Lichtenvoorde moet komen). Meer dan genoeg tijd om ‘m te smeren.

  Het in Eibergen zo noodzakelijke politiebureau is er echter niet meer, het wordt/is zelfs verkocht. Dus een ruimte om verdachten direct aan de tand te voelen ontbreekt. En je kunt nu eenmaal niet een grote groep jongeren in één politiebusje proppen voor vervoer naar een ander bureau. Maar in het voormalige gemeentehuis is toch vast nog wel ergens een gratis kamertje over? Anno 1970 kon een bebouwde kom van ruim 12.000 inwoners nog zonder politiebureau, hoewel er juist toen wel eentje was. Maar anno 2009 kan dit allang niet meer.

  De rol van de politie wordt overigens sowieso steeds dubieuzer. En dan doel ik met name op de publicitaire kant van het verhaal. Zelden worden nog melding aan de nieuwsmedia verstrekt over niet-gewenste incidenten. Een site als Nieuwsuitberkelland.nl trekt er na een melding gelukkig zelf op uit – zelfs ’s nachts – om feiten aan het licht te kunnen brengen. Nog opmerkelijker: de redactie Achterhoek van De Twentsche Courant Tubantia opende onlangs zelfs een anonieme tiplijn.

  Overigens nog snel even een tip tussendoor voor de politie: stel je elke vrijdag- en zaterdagavond verdekt op bij de supermarkten Plus en C1000. Daar slaan – al dan niet overjarige – pubers elke keer massaal sterke drank in. Kom dan als politie snel ter plaatse, noteer alle namen en geef die aan alle ouders door.

  Als een burger een melding van iets doet, dan wil diezelfde burger graag feedback. Het liefst door middel van een bericht in de media, waarin staat dat de zaak is opgelost. Mocht dat laatste niet meteen zijn gelukt, dan op zijn minst toch door middel van een bericht waarin melding wordt gemaakt van het feit.

  Maar onder uw leiding houdt de politie steeds meer zaken onder de pet. Geen openheid meer, maar beslotenheid. En dat in Nederland in 2009. Onlangs bewandelde de politie weer eens de weg naar de media. In geuren en kleuren werd toen melding gedaan van het feit, dat er in Eibergen een jongen was opgepakt die een rotje had afgestoken!!! Dit werd klaarblijkelijk als een groot succes gevierd. Prima dat de jongen werd opgepakt, maar voor de rest compleet lachwekkend.

  Burgemeester Bloemen, ik neem u niet langer serieus. En daar ben ik bepaald niet de enige in. U zou er goed aan doen om uw ambtsketen zo snel mogelijk in te leveren en te vertrekken naar een hutje op de hei. Daar hebt u hooguit last van wat stekende muggen, maar er zullen daar geen ‘zeurende’ burgers aanwezig zijn. Uw opvolger zal het in elk geval beter doen dan u. Niet zo moeilijk, want met betrekking tot de omschreven problemen kan het namelijk niet slechter.

  De gemeente Berkelland heeft de behoefte aan een sterke burgervader. Dat profiel is op u helaas niet van toepassing. U dient zich diep te schamen. Pak zo snel mogelijk uw koffers en vertrek!

  Ik ben niet langer verontrust. Ik ben niet langer boos. Ik ben WOEDEND! Dat u niet meteen kant en klare oplossingen voor alles hebt, daar heb ik begrip voor. Maar dat u zaken geheel verdraait en zelfs ontkent tart alles.

  Hoogachtend,
  Jeroen Schrotman

  P.S.: Mochten in bovenstaand verhaal feiten staan waar u helemaal geen weet van hebt, dan wordt het de hoogste tijd dat u eens met uw agenten om tafel gaat zitten. Want dan vraag ik me af, of zij alle informatie wel aan u doorspelen. Ik verbaas me inmiddels nergens meer over in dit gemeentelijke, in Den Haag verzonnen gedrocht dat Berkelland heet.

 3. Wat Bloemen doet heet ‘de gemeenteraad (en de burger) verkeerd informeren’. En daar staat maar één sanctie op. Dat zullen de politieke partijen toch ook moeten weten.

  Het wachten is nu op de gebruikelijke en logische motie van wantrouwen. Dienen de partijen die niet in, dan spelen ze in feite vrolijk met het spelletje van de heer Bloemen mee.

 4. @ Jeroen: Grandioos betoog.. Ik sluit mij hier volledig bij aan.

  Blijven ontkennen dat er niets aan de hand is werkt echt niet meer.. IEDERE Eibergse (en Needse) burger ZIET wat er gebeurd in de door hun geliefde woonplaatsen..
  En dan maar ontkennen !!
  De politie mag je niet eens bellen voor overlast, dan krijg je stomweg te horen dat je daar 112 niet voor mag bellen.
  Nee dan het 0800 nummer…. voordat dan de politie er is… ben je een half uur verder.
  Serieus genomen worden? Nee laat mij niet lachen.

  Hein: Kom gezellig een avondje door Eibergen wandelen op een vrijdag of zaterdag. In uw EENTJE zonder ketting, en loop dan maar over de Maat e.d. Ben benieuwd hoe snel u uw eigen hermandad gaat bellen ivm een agressieve sfeer o.i.d.
  Houdt u ons wel even op de hoogte als dit gebeurd? Ik neem aan dat de politie namelijk deze melding niet doorgeeft aan de media.. Ik hoop dat Roy wel een belletje krijgt…

  Suces met uw optreden!

 5. bezorgde Berkellander

  Jeroen,
  Wat een geweldig betoog ik sluit mij hierbij aan.
  ik ben ook benieuwd wat er gaat gebeuren met oud en nieuw dit jaat in ons Berkelland.
  De politei met verlof en onze Burgervader een weekend naar het westen.

 6. Goed idee meneer voortman ik doe dit al enkele weken het is nu wat rusriger bij ons inde buurt echter het probleem is dat het zich verplaats, ik zag op mijn tweede ronde vrijdag nacht dat de borden vernield waren maar de vogels waren al gevlogen. Vannacht liep ik rond de maat en toen hoorde ik bij de Meergaarden weer vuurwerk toen ik daar kwam was er ook al een spoor te zien maar geen daders.
  Als je in Eibergen de rust wil laten weder keren op deze manier mag je wel drie groepen hebben.

 7. Beste Jeroen,

  uitermate goed uiteengezet. Persoonlijk denk ik dat je de brief ook persoonlijk naar de burgemeester en wethouders moet sturen als ingezonden stuk voor de raadsvergadering.
  Liefst aangetekend, op die manier komt het vanzelf verder onder de aandacht van de gemeenteraad en c.s.
  Ik wil ook niet de burgemeester een hand boven de pet houden hij kan soms niet anders Dit landje(ook Berkelland) is dusdanig verziekt door allerlei linkse figuren die onder het motto pappen en nathouden het hele zaakje gewoon tegenhouden. Veel praten, begrip opbrengen, noem maar op. In de basis een prima uitgangspunt, alleen werkt het niet voor ieder individu.
  Mensen gaan met een een jonge hond op puppiecurcus om dat keffertje manieren te leren, een kind/puber leert deze dingen ook het beste op jonge leeftijd. Tegen hun eigen kinderen durven ze niet op te treden Zachte heelmeesters maken ook in deze tijd stinkende wonden.

 8. We weten nu onderhand wel dat we van de gemeente niks hoeven te verwachten, en ik loop al een langere tijd met het idee van een burgerwacht en ben nu ook zover dat ik er maar eens werk van ga maken. Ik heb voor ideeën en suggesties en opgave voor vrijwilligers een email adres geopend [email protected].
  Mijn bedoeling van de burgerwacht is het ondersteunen van de politie surveillances en niet het oprichten van een knokploeg. Later meer nieuws.

 9. Ik denk dat iedereen die schade heeft opgelopen nav vernielingen, de rekening aan de Gemeente Berkelland moet sturen.
  Omdat de inwoners niet genoeg beschermd worden tegen vandalisme.
  Niet de eerste keer dat de ombudsman een zaak van de gemeente wint!.

  Waarom zie je de politie onopvallend in grote steden op een mountainbike?
  Zo te zien nog genoeg fietsen op de fietskijkdag.afgelopen zaterdag.

 10. Langleve de gemeentelijke fusie ! Ik lees alleen dat Neede en Eibergen problemen hebben ?
  Hebben Ruurlo en Borculo geen hangjeugd ? wordt daar geen vernielingen gepleegd ? Of wordt daar direct ingegrepen omdat het politiebureau in Borculo staat en de burgemeester in Ruurlo woont ?

 11. Jeroen, dit is het beste “reactie” artikel van het jaar!!
  VELE mensen zijn het met je eens.
  Ik kijk uit naar de volgende ‘open’ brief van je.

 12. Misschien is besturen , nationaal of lokaal , wel een kwestie van herhalen. Het begin van een verdwaalde bromsnor in Eibergen dat is er. Aan de hand van het ziekteverzuim van deze Bromsnor komt er weer een “peperduur” onderzoek. Daaruit blijkt dat de werkdruk veel en veel te hoog is. Tegen de tijd dat het in Berkelland stil en verlaten is mag de Bromsnor sterkte weer groeien. Zoals altijd geen verandering zonder dat er eerst een portie burgers om het leven zijn gekomen. Het gaat om macht…….. en mensen ach (bijzaak ?).

 13. Zaterdagavond (gisteren) een zeer onrustige avond in Eibergen. De reden is me onduidelijk. Zo werd er op minimaal drie plekken met bierflessen gegooid. Of het één met het ander heeft te maken, is me niet duidelijk.

  De toezegde politie van ons burgemeestertje? Niet gezien.

 14. Burger tegen vernieling

  @ Arjan: Die politie is wel degelijk aanwezig geweest maar of ze daadwerkelijk wat gedaan hebben is mij niet geheel duidelijk. Ze hebben de jongeren aangesproken op hun gedrag en verzocht niet rond te hangen op het ‘pleintje’ voor de stier. echter heb ik niet gezien of gehoord of er ook aanhoudingen zijn verricht.
  De jongeren die dmv vuurwerk het alarm bij LR ComputerSystems hebben laten afgaan zijn bij mijn weten ook niet gepakt. En dat terwijl er door minimaal 3 mensen een duidelijke beschrijving is gegeven van de jongeren dit dit op hun kerfstok hebben.

  Overigens hing er gisteren avond (zaterdagavond) een behoorlijke groep jongeren rond in eibergen. Ze laveerden tussen de Klok, de Krekel en de Stier/Lindeboom. Zo ook de politie, Er waren meerdere auto’s en behoorlijk wat agenten lopend in het dorp maar of het enigszins geholpen heeft, daar heb ik mijn twijfels bij.

  @ Jeroen: Goed betoog! ik sluit mij hier volledig bij aan!
  Stuur deze brief ook aan de Burgemeester en Gemeentebestuur!

 15. ………………ze pakten de schooltas af van een leerling en stonden er overheen te urineren.
  Nog buiten die boeken, hoe zou je je voelen als jij die leerling bent. Als jij diegene bent die dus duidelijk buiten de groep valt.

  Het is belangrijk om je te gedragen als een ‘nachtdier’ een beetje zoals ratjes dat doen, lekker bewegen en knagen in het donker, schade aanrichten want ze zien je toch niet. En voor veel mensen telt dat ze zich laten leiden door angst of zijn, net als de burgemeester een struisvogel. Dat betekent, ik sta met mijn kont omhoog en dus met mijn hoofd in het zand en wat ik niet zie………………dat is er dus niet,

  Er is wel moed voor nodig maar als we ze uit de anonimiteit halen, dus op de foto zetten en een gezicht geven dan zullen we zien dat nachtdiertjes dat niet leuk vinden en zich zelfs niet meer in hun sjaal, sweater, pet e.d kunnen verstoppen.

  Want ze zijn natuurlijk gewoon een stelletje lafbekken die in het donker alles durven……………………en vooral met flink veel tegelijk.
  Het is om te kotsen.

  Fijne kerstdagen ????

  Rees.

 16. @ Burger tegen vernieling

  Okay, de politie was er dus wel. Da’s in elk geval wat.

  Vrees alleen dat het bij ‘af en toe’ blijft. En dat schiet uiteindelijk niks op. Dat politiebureau moet terug naar Eibergen!!!!!

  Meneer Bloemen: val met dit verzoek smekend op de knieën voor minister Guusje ter Horst. Laat zien dat het u menens is! Dat is wel het minste dat u kunt proberen voor ‘uw’ inwoners.

 17. @ Ik
  @ Bezorgde Berkellander
  @ Ondernemer
  @ Pedro
  @ Burger tegen vernieling

  Dank voor jullie reacties. Jullie doen een aantal suggesties. Wordt aan gewerkt.

  Er staan overigens meerdere initiatieven op touw. Dat zal de heer Bloemen niet leuk vinden, maar dat is niet (meer) belangrijk.

  Elk idee is overigens welkom. Doe het via deze site, zou ik zeggen. Samen staan we sterk!

 18. Als inwoner in het centrum van Eibergen kan ik alleen maar onderschrijven wat in het betoog van Jeroen staat, en heb bewondering voor zijn moed al is die ook door woede gedreven. Dit is bij ook zo en bij vele eibergenaren!
  Ook wij hebben vele malen de” blauwe jongens” getipt, echter zonder veel resultaat.
  Een voorbeeld; een ongeval bij ons voor de deur(alleen veel blikschade aan een geparkeerde auto) We houden de dader aan die er vandoor wilde gaan en bellen 112.
  Ondanks de belofte dat er snel iemand zou komen was er na 2 herhaal telefoontjes nog geen politie.
  Na een woedend telefoontje aan 112 dat ik mijn handen er vanaf zou trekken en de veroorzaker zou laten gaan kwam er een motoragent uit W,wijk en tot mijn verbazing 2a3 min later ook nog eens 2 politieauto’s uit lichtenvoorde.
  Berkellandse hermandat heb ik niet gezien……………………..
  (Waarschijnlijk was het net koffietijd.)
  Je denkt je burger plicht te doen maar wordt niet serieus genomen, Maar ja,wat wil als de verantwoordelijke politie chef(lees Burgemeester) er al zo’n slappe houding op na houd.
  Ik zou zo zeggen “Bloemen ga zo door” en slaap lekker ver van het geweld.

  John

 19. Prachtig betoog Jeroen en berust op waarheid, iets wat onze burgemeester vreemd is, namelijk hij kent (of doet alsof) de waarheid niet. Het loopt in Berkelland de spuigaten uit. En in een eerder betoog van iemand om Guusje ter Horst te vragen wat zij er aan zou kunnen doen, het volgende, deze doet er niks aan, sluit politiebureau’s, gevangenissen, gooit agenten in de ww, deze minister moet men samen met Bloemen op een onbewoond eiland *zetten, deze mensen brengen de maatschappij niks, behalve last. Bloemen( sorry dat hier de heer of burgemeester niet voorstaat, maar hij is het niet ward zo aangesprokente worden) hoopt misschien weggestuurt te worden VOOR de verkiezingen en dan wachtgeld op te strijken, maar hij moet *vertrekken, nu direkt. Binnenkort sturen we het geteisem naar Ruurlo, naar de woning van Bloemen, kijk hoe hij dan reageert.

  * ge-edit door redactie

 20. Beste reageerders,

  Als redactie plaatsen we alles, tenzij er grove scheldwoorden en/of harde beledigingen in staan. Dan passen wij het bericht aan of plaatsen het niet.

  Laten we het wel fatsoenlijk houden.

  Met vriendelijke groet,

  De redactie van Nieuwsuitberkelland.nl

 21. ik woon nu pas 4 maanden in eibergen en word nu al gek van al die jeugd die me de tuin verwoest of midden in de nacht een hoop kabaal maakt. ik dacht de rust op te zoeken hier in het oosten maar het begint al een beetje te lijken op delft of leiden word hier al bijna net zo gek maar als het nog even doorgaat ga ik voor eigen rechter spelen en zal ik stroom zetten op alles wat ze zullen kunnen vernielen bij me in de tuin en dan mogen ze schreeuwen als ze een schok krijgen maar dan ben ik ook snel buiten en zal ik hem nog een handje helpen denk ik als het echt niet anders kan dan maar zo

 22. Het ktv-komplex = alleen maar gesloopt om de centen (bij sterke vergrijzing en grote industriele compleksen op zijn grondgebied kreeg een gemeente minder geld uit het gemeentefonds)nu de grond bouwrijp = voor de kale kak moeten de jongeren weg van de maat . Nu het ouwe gemeentehuis nog verkopen aan de drugscrimoos en de speeltuin voor het plebs ist da en daar staat geen maat op. B.B. (burg. bloemen) treft geen blaam want die komt blijkbaar uit losser

 23. Beste reaguurders,

  Tot mijn spijt zie ik alleen maar een hoop geschreeuw voorbij komen.

  Net als hier (in Neede) onderken ik ieder zijn problematiek ten zeerste, het is inderdaad een probleem en het wordt niet adequaat aangepakt (op de voorgrond wel te verstaan).

  Maar gaan we nu ook nog werken aan een oplossing? Politiehonden, knuppels… is dat hoe wij met dit soort dillema’s omgaan? Ik dacht dat wij een beschaafd land waren? Dan kun je, ondanks de ellende, niet dit soort dingen zeggen.

  Neem een voorbeeld aan de, tot mijn verbazing, nog altijd positieve houding van de bewoners rondom Avelijn in Neede. Hier wordt meegedacht, want dat is iets dat oplossingen brengt.

  Doe dat hier ook eens. Meedenken is niet zo moeilijk. Aanvallen lokt alleen maar verdedigen uit en een tegen aanval uit. Daar wordt geen mens beter van.

  Dus doe en durf. Want de gehele jeugd breng je hiermee in discrediet, hang je onder je carport, dan ben je al een jonghangere. Hoe zou jij je dan voelen?

  Wel constructieve ideeën zonder geschreeuw? Weet jij ook nog hoe je zelf was? Dat kleine clubje “supporters” dat de rest besmet kunnen wij niks tegen doen (daar moeten onze instanties aan werken, die hun stinkende best doen), maar de rand er omheen nog wel. [email protected]

 24. Ik zal wel niet kunnen lezen Joachim, maar welke instanties doen hun stinkende best, gemeente of politie?
  Ik zal ook wel blind zijn, maar wat ik wel weet is dat de criminaliteit alleen maar meer wordt en niet minder.
  Dat jij je inzet voor de “supporters” vind ik te waarderen, maar met praten kom je er niet, ze lachen je in je smoel uit en dat gepraat dat Bloemen a.s. woensdag wil in de Ruif met deze groep, dat wordt niks want ze komen niet. ik wens je succes.

  – aangepast door de redactie –

 25. het lijkt hier wel oorlog,en jullie maken het allemaal nog erger.
  het lijkt wel of eibergen totaal tegen jongeren zijn.

  de reacties wat hier worden gegeven slaan nergens op.
  zit vol agressie.

  probeer is netjes met de jongere te overleggen over wat er verbeterd moet worden in eibergen.
  en geen knokploeg bijelkaar verzamelen.
  er zijn VEEL verschillende groepen in eibergen waar de jongeren staan.
  en 1 ding weet ik zeker als de knok ploeg bij de verkeerde groep komt komt er oorlog!
  en dat moet juist NIET gebeuren.

 26. @ Joachim.
  Zelf loofde jij een tijdje geleden 250 euro beloning uit op de site van de Gemeenschapsraad Neede
  Voor vernielingen in jou straat.
  Waarna je de daders aan de schanpaal nagelen en openbaar pubiliseren in een lokale krant.
  Iets wat niet eens is toegestaan trouwens!
  Deze oproep en staat haaks op jou manier van aanpak die je nu hebt.
  Prima wat je nu doet,maar was je handen niet in onschuld.
  Hoop dat je op dit bericht en antwoord achter laat.

 27. @ G.K. Ik was mijn handen nooit in onschuld en heb dit idd gedaan. Heb hier echter ook mijn conclusies uit weten te trekken. Het betrof hie overigens geen vernielingen, maar kwajongens gedrag (containers omver trekken)

  Ik durf echter met naam en toenaam voor onderwerpen uit te komen en heb eigenhandig ontdekt dat dit niet de oplossing was. Hier heb ik overigens op de website van TC na een vraag van een lezer ook reeds uitgebreid op gereageerd.

  Dus dan ga je andere manieren bekijken en kijken of je de jongeren ook op een andere, niet vijandige manier, kunt benaderen. Dit bevalt me veel beter en werkt vele malen positiever. Ook al heb je hiermee niet altijd a-la-minute een direct zichtbaar resultaat.

  Vind het jammer om te zien dat iedereen alleen maar probeert elkaar onderuit te halen, zonder zelf concrete oplossingen aan te dragen of ergens aan mee te werken.

  Met honkbalknuppels en politiehonden jongeren te lijf gaan is overigens ook niet toegestaan en ook geen oplossing.

  En ik ben alles behalve bang om mijn stellingen te verdedigen, aangezien ik hier achter sta en voor ga.

  Vertrouwende hiermee je reactie voldoende te hebben beantwoord, mocht je nog meer vragen hebben, stel ze gerust.

 28. @JG.
  Voor het omver trekken van containers ipv vernieling was het een behoorlijke actie.
  Ik was diegene die jou er toen op wees en een dag erna was deze oproep van de site!
  Prima dat je nu weet hoe iemand zich voelt en zich af reageerd op “dat” moment!
  Geloof niet dat jou goede bedoelingen deze problemen zullenl oplossen.
  Praat eens met agent Bennie K.
  Hoe hij in de jaren 80, respect kreeg van de jeugd die net niet zo vervelend was als deze generatie.
  Zijn middel toen, zou nu nog werken,geloof dat maar!
  Alle goede voor 2010.

 29. Ah, de Buist uit de Tubantia. Dan is het jammer dat je mijn reactie aldaar op jou vraag niet hebt gelezen, ik heb destijds je vraag namelijk al uitgebreid beantwoord.

  Het gaat ons overigens niet om de “supporters”, maar om de jeugd in zijn algemeenheid. En daar behalen we onze successen wel mee, als je het al zo moet noemen. Die kleine groep raddraaiers en vernielers laten we aan de instanties, die zijn ook voor ons te moeilijk benaderbaar.

  Ik geloof je als je zegt dat de vroegere methodes miss nu ook nog werken, maar het is geen vroeger meer het is nu. Ik kijk liever vooruit met de middelen die we nu nog hebben. Want agent Bennie K. hebben we niet meer en daarvoor is er inmiddels ook teveel veranderd.

  Dank voor je support en ook voor jou al het goede in 2010.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven