Heikamp organiseert NK terrasschaatsen

RUURLO – Ut geet deur! Deze verlossende woorden klonken toen maandagavond de aankondiging werd gedaan van de 3e Nederlandse Kampioenschappen Terrasschaatsen voor 4, 5 en 6-jarigen tijdens een ingelaste persconferentie. Het terras voor de hooiberg bij pannenkoekboerderij De Heikamp in Ruurlo is deze week omgetoverd tot een ware kinderschaatsarena. Door de aanhoudende vorst is het nu zeker dat vrijdag aanstaande de NK Terrasschaatsen verreden kunnen worden.

“We hebben enthousiaste reacties uit het hele land mogen ontvangen. Zo komt Piet Paulusma hoogstwaarschijnlijk zijn uitzending donderdag vanaf het schaatsterras opnemen. Ook vanuit de professionele schaatswereld krijgen we weer spontane medewerking” , zegt Bert van Zijtveld, initiatiefnemer en eigenaar van pannenkoekboerderij De Heikamp.

Zo heeft Arjan Mombarg, schaatsheld uit Vorden, aangeboden om de opening te verrichten. Hij zal proberen een baanrecord te vestigen, dat de jonge deelnemers op scherp zal zetten.  Ook de politie, brandweer en Staatsbosbeheer hebben hun medewerking toegezegd en zullen wederom de wedstrijdleiding verzorgen. De regerend Nederlands Kampioen, de inmiddels 6 jarige Max Leuverink uit Lochem, is reeds in training en zal de welbegeerde titel met hand en tand gaan verdedigen.

Het schaatscircuitje is uitgezet rondom de terras-parasollen. De bochten van de 20-meter baan worden afgezet door strobalen. Vanuit de verwarmde hooiberg-skybox kan het publiek de ijspret volgen. Gezellige muzikale omlijsting en professioneel commentaar maken het evenement compleet. Iedere deelnemer is verzekerd van een leuke prijs.

De deelnemers kunnen zich vrijdag 8 januari a.s. bij De Heikamp inschrijven vanaf  13.00 uur. Aanvang wedstrijd 14.00 uur. Deelname is gratis. Er waarschijnlijk vanaf woensdagmiddag al getraind worden. Vóór-inschrijvers worden direct na een dweilpauze ingedeeld. In alle klassen mag met hulpmiddelen, zoals stoeltjes, worden geschaatst. Vooraf wordt een vrolijke groepswarming-up gegeven door Irma Eelderink van Strada-Sports.

Foto’s van vorig jaar:
[nggallery id=23]

Deel dit artikel:

2 gedachten over “Heikamp organiseert NK terrasschaatsen”

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven