KunstKring Ruurlo opent lustrumjaar

RUURLO – Komend jaar viert de KunstKring Ruurlo haar derde lustrum. Reden om flink uit te pakken. Het concertaanbod zal, zoals de bezoekers gewend zijn, van een hoog en verrassend niveau zijn. Voor het welbekende Kasteeltuinfestival, dat op zaterdag 31 juli wordt gehouden, zijn weer topartiesten gecontracteerd. De reeks kleine concerten wordt geopend met een optreden van het Rubens Kwartet op zondag 17 januari om 15.30 uur.

Dit vooraanstaande Nederlandse strijkkwartet presenteert op die middag in het Kulturhus hun niet alledaagse interactieve programma ‘Rondom Roukens’.

Het Rubens Kwartet is in 2000 opgericht en heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een van de meest vooraanstaande strijkkwartetten van Nederland. Het kwartet neemt de artistieke diepgang als uitgangspunt en verbindt dan de rijkdom van het bekende met de vernieuwende kracht van het onbekende. Zo worden in dit programma bekende, maar ook minder bekende werken uitgevoerd van Beethoven en Josquin des Prez.

Het vernieuwende is de uitvoering van werk van de jonge Nederlandse componist Joey Roukens. Deze staat open voor zoveel mogelijk soorten en stijlen muziek, of het nu gaat om nieuwe of oude stijlen, westerse of oosterse muziek, kunst of kitsch, ‘serieuze’ of populaire muziek. Roukens is lange tijd ook in de wereld van de popmuziek actief geweest. Hij is winnaar van een aantal prestigieuze prijzen.

Het bijzondere van dit concert is dat de componist erbij is. Hij zal door de musici worden uitgenodigd een toelichting te geven op het gespeelde werk. Het publiek wordt daarbij betrokken en kan vragen stellen en opmerkingen maken. Een levendige interactie is het directe gevolg. Voor meer informatie: www.rubenskwartet.nl.

Toegangskaarten á € 15.- zijn verkrijgbaar via www.kunstkringruurlo.nl – bij Schoenhandel Alex en Bloemisterij Groot Jebbink in Ruurlo en voorafgaand aan het optreden bij de kassa in het Kulturhus.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven