Contourennota voor Neede ligt ter inzage

afbeelding-nieuw-roy-16689NEEDE – Samen met de mensen in Neede, het college van B & W en de medewerkers van de gemeente wil de gemeenteraad van Berkelland werken aan een gezonde toekomst van Neede. De basis is een gemeenschappelijke visie op Neede in 2020. Eind 2009 heeft Neede ‘gesproken’. Per e-mail, post en in dorpsgesprekken. Nu is er als voorloper op de visie, ‘een contourennota’, gemaakt waar iedereen tot 31 maart op kunt reageren.

Op dinsdag 16 maart 2010 organiseert de Gemeenschapsraad Neede samen met de gemeente ook nog een thema-avond over deze nota. Na de inbreng van de bijna 400 mensen heeft een zogenaamde ‘schrijfgroep’ de ‘concept contourennota’ gemaakt. Ontwikkelingen die belangrijk zijn of kunnen zijn voor de toekomst van Neede staan in de concept nota. Als de Needenaren en uiteindelijk de raad het eens zijn met deze weergave zetten we de volgende stap. De raad geeft dan het college van burgemeester en wethouders opdracht de ontwikkelingsvisie voor Neede 2020 te schrijven.

Wat staat er in een contourennota?
De ‘concept contourenota’ is niet de dorpsontwikkelingsvisie Neede. Die wordt gemaakt in de volgende stap, deze zomer. Eerst moeten de partijen samen de vragen scherp krijgen waarop de Needse gemeenschap en de gemeente een antwoord moeten geven. Die antwoorden zijn belangrijk voor het schrijven van de visie. In de contourennota vindt u daarom nog geen concrete projecten en definitieve keuzes. Een contourennota is in feite een soort bibliotheek waarin allereerst ‘de beelden’ staan die Needenaren hebben bij Neede nu en in 2020.

Daarnaast volgt legt de gemeente in de nota een verband tussen de beelden van de inwoners en de actuele ontwikkelingen die gevolgen voor Neede kunnen hebben. Daarvoor is gebruik gemaakt van een andere ‘bibliotheek’. Daarin staan documenten met analyses waarin vooruit wordt gekeken naar de toekomst. Bijvoorbeeld over de toenemende vergrijzing, over de woningmarkt, over de nieuwe N18 en nog meer. De actuele ontwikkelingen bieden kansen, maar kunnen ook bedreigend zijn voor gewenste ontwikkelingen in Neede. Dit gedeelte roept daarom allerlei vragen op. Dit zijn de vragen waarop de Needse gemeenschap en de gemeente een antwoord moeten geven.

Verkrijgbaarheid contourennota
In de ‘concept contourennota NeedeVIP’ kunt u alles nog eens nalezen. De nota staat vanaf  maandag 15 februari 2010 op de gemeentelijke website www.gemeenteberkelland.nl. De nota is ook af te halen in de Gemeentewinkel en de Servicepunten. Wie heeft meegedaan aan de dorpsgesprekken of op een andere manier heeft gereageerd, en het e-mailadres heeft achtergelaten krijgt de ‘concept contourennota’ per e-mail toegestuurd.

Reageren?
Wat vragen we van u als u reageert (wilt u alstublieft dan ook de bladzijde noemen en het thema waarover u iets zegt?): Herkent u zich in de tekst die in deze nota staat? Wilt u laten weten of de goede meningen / vragen / dilemma’s in de kaders in de tekst staan? Als ze niet scherp of duidelijk genoeg zijn laat het ons dan weten. Belangrijk is dat u ons uw keuze laat weten over meningen / vragen / dilemma’s die in de nota worden genoemd.

Via [email protected] kunt u tot en met 31 maart 2010 reageren op deze ‘concept contourennota’. Natuurlijk kunt u ook een brief sturen of gewoon bellen naar 0545-250250. Vanaf maandag 15 februari 2010 staat de nota op de website van de gemeente. Op dinsdag 16 maart 2010 organiseert  de Gemeenschapsraad Neede samen met de gemeente een thema-avond over deze nota. Nader bericht hierover volgt.

Eerdere artikels: ‘Iedere inwoner in Neede is een VIP’
                                Leegstand Oudestraat grootste dilemma

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Contourennota voor Neede ligt ter inzage”

  1. Waarom na de verkiezingen van 3-maart,of hebben zedie cont-ouren nog niet in de pocket; de burger wil NEEDE terug en geen vervolg op 5 jaar verkwanseling.(gait zwarvend deur nee en ommelanden)p.s. is die pers. rechts op de foto een politikus of een onrendabele journalist v. een regionaal blaadje.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven