Boenders: Beste paasstol van Nederland!

EIBERGEN – Boenders Echte Bakker uit Eibergen kreeg dinsdagmorgen hoog bezoek. Gildemeester Chris Scholtens kwam een grote beker en een certificaat overhandigen aan de bakkers van het Eibergse bedrijf. Het is niet zomaar een prijs, Boenders heeft de eerste prijs behaald tijdens de landelijke paasbroodkeuring van het Echte Bakkersgilde. Met deze overwinning staat de bakker uit Eibergen landelijk in de picture.

Alle Echte Bakkers van Nederland konden de afgelopen weken hun paasbroden aan de gildemeester van het Echte Bakkersgilde voorleggen om te bepalen hoe goed hun brood nu eigenlijk is. Elk brood werd beoordeeld op verschillende onderdelen zoals kleur, structuur, afwerking, vulling en natuurlijk smaak. Het brood van Boenders scoorde met name goed op smaak en een lekkere korst.

“Toen we afgelopen week door de Gildemeester Chris Scholten werden gebeld dat we de eerste prijs hadden gewonnen waren we zeer blij verrast”, aldus Gerwin. ”Hoe je het ook went of keert we zijn zelf Keurslager van huis uit. Toen we vier jaar geleden de bakkerij van Bennie en Ans Hengeveld overnamen werd er in de bakkerswereld wel enigszins vreemd tegen ons aangekeken dat we de bakkerij als Echte Bakker gingen voortzetten.

In de basis is er aan de recepturen van Bennie Hengeveld niks veranderd, door de verplichte keuringen van het Gilde en de deelname aan deze competities wordt je met elkaar wel steeds scherper en kritischer op je processen en het eindproduct, met deze bekroning voor de bakkers Gerard en Frits als resultaat.” De tweede plaats ging naar  Adams, de Echte Bakker uit Bladel. Op de derde plaats is Koehorst uit Borne geëindigd.

Nieuwsuitberkelland.nl was aanwezig tijdens de prijsuitreiking, onze verslaggever ging de straat op om inwoners van Eibergen een plakje te laten proeven (zie film).

[nggallery id=1112]

Deel dit artikel:

9 gedachten over “Boenders: Beste paasstol van Nederland!”

 1. Fam Vrielink.

  Gefeliciteerd!
  Fam Starink en de bakkers Gerard en Frits!
  Met jullie 1e prijs, paasstol 2010
  Leuk dat jullie ook de inpakkers en het winkelpersoneel hierbij betrekken.
  Vrolijk pasen.

 2. willy en ine schenk

  Gefeliciteerd!
  Gerwin en Aleid en medewerkers van harte.
  De beste van Nederland goed zeg.
  groetjes willy en ine

 3. tonny simmelink

  Fam. starink en alle medewerkers ,
  Van harte gefeliciteerd met het behalen van de eerste prijs op jullie paasstol.
  Hij smaakte ook heerlijk.

 4. Gefeliciteerd met jullie prijs en dat er veel paasbroden
  verkocht mogen worden 😉

 5. Gerwin en Aleid en alle medewerkers van gefeliciteerd met jullie 1e prijs.
  Jullie zijn op de goede weg ga zo door !!!!!

  Anton en Géra

 6. Beste Gerwin en medewerkers,

  Namens volleybalvereniging Boemerang van harte gefeliciteerd met jullie 1ste prijs.

  Hans Pelle.

 7. gefeliciteerd Bakker Bart en dat jullie nog vele prijzen mogen halen! jullie sausijsenbrood mag ook heerlijk smaken.

 8. Het pasen kan niet meer stuk met dit lekkere paasbrood felicitas met jullie 1ste prijs!

  C.nederhoffschilderwerken

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven