Klaas Snijder vijfentwintig jaar in dienst

EIBERGEN – Eibergenaar Klaas Snijder (57) is dinsdag vijfentwintig jaar actief als conciërge bij de Julianaschool en de Driesprong. Op 9 maart 1985 kwam hij in dienst bij de Hameland. Sinds die tijd heeft hij bij drie Eibergse scholen gewerkt. In het jaar 2003 werd Snijder getroffen door een hartstilstand. Na een bijpasoperatie ging de harde werker toch weer aan de slag.

Maar Snijder deed wel een tandje terug. De Willem Sluiterschool moest op zoek naar een nieuwe collega. Gelukkig gaat het nu weer goed met Klaas Snijder, hij gaat iedere dag fluitend naar zijn werk. De duizendpoot moet veel werk verzetten, zoals onderhoudswerkzaamheden en storingen oplossen.

Op 14-jarige leeftijd begon Klaas al met werken, bij de marine, landmacht, een schoonmaakbedrijf in Eibergen en nu vijfentwintig jaar voor de Hameland. Dinsdagmiddag (9 maart) wordt de jubilaris door leerlingen, ouders en leerkrachten in het zonnetje gezet. Hoe dat gebeurt?, dat ziet u ’s avonds op deze site!

“Wat mijn motto is? Genieten van het leven! Dat heb ik wel geleerd na alle ellende tijdens mijn ziekte. Afgelopen jaar ben ik nog naar Zweden vertrokken om deel te nemen aan de Arctic Challenge Tour 2010. Mijn hobby’s? Ik heb er niet veel. Maar als ik tijd heb dan ga ik varen.”

Update dinsdag 9 maart!:
In het bijzijn van zijn vrouw en zoon heeft Klaas Snijder, congiërge van de Julianaschool en Driesprong zijn 25-jarig jubileum gevierd. ’s Morgens werd hij van huis opgehaald door de leerlingen van de Driesprong, in het middaguur werd de jubilaris door de leerkrachten getrakteerd op een lunch, waarna de leerlingen zich verzamelden in de hal om een aubade te brengen waar in alle aspecten van zijn werk voorkwamen.

Foto’s Christiaan Thalen:
[nggallery id=1088]

Deel dit artikel:

1 gedachte over “Klaas Snijder vijfentwintig jaar in dienst”

  1. Ikke een Collega conciërge

    Hei Klaas, gefeliciteert met je jubileum. Ga zolang door als je het nog leuk vindt. Wat hebben wij toch een geweldige baan.

    Groeten van de conciërge van de Leeuwerik en de Triviant in Neede.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven