Discus Florijn gaat verhuizen naar Brink

EIBERGEN – Discus Florijn heeft grootse plannen. Het bekende Eibergse bedrijf aan de Grotestraat gaat verhuizen naar de Brink. Maandag zijn de eerste sloopwerkzaamheden begonnen in het voormalige gemeentewinkel/Rabobank. Volgende week begint de opbouwfase. ”We zijn uit ons jasje gegroeid onze winkel heeft nu een oppervlakte van 250 vierkante meter straks krijgen we ruim 450 m2 verkoopruimte daarnaast kiezen we voor een betere locatie”, aldus eigenaar Egbert Florijn.

“Het wordt een modern duurzaam pand met voor nu en in de toekomst volop mogelijkheden. Midden in het centrum en straks toch goed bereikbaar met de auto, op een aantal eigen parkeer plaatsen achter de winkel.” De aquariumhoek en de hengelsportafdeling worden flink groter. De vijverafdeling komt in de kelder. Het gehele assortiment wordt ruimer en vooral gespecialiseerd op huisdieren. Voor de tuinafdeling is op de nieuwe locatie geen ruimte meer.

“Wij willen toch vooral dierenspeciaalzaak zijn. Zo komt er onder andere een Royal Canin Store in het pand en tal van nieuwe snufjes zoals nerrowcasting. Fase 1 is nu begonnen en dat is puur de winkelruimte beneden. Naast onze eigen winkel hebben wij dan ook nog een winkelunit voor de verhuur. We gaan deze zomer al wel over naar de Brink, dat wil niet zeggen dat we dan ook al klaar zijn. Pas in het najaar zal de winkel volledig klaar zijn”, vertelt Florijn.

Bovenop de winkel worden op termijn tien appartementen gebouwd. Florijn: “Het is allemaal nog te vroeg om definitief te zeggen hoe het er allemaal uit gaat zien maar het zullen ruime moderne woningen worden met een inpandig terras. Daarnaast krijgt elke woning een eigen parkeerplaats en wat ik erg interessant vind, vooral groene energie. Ik vind het een uitdaging om het naast groen ook vooral Eibergs te houden. Zo hebben wij bewust gekozen voor Eibergse bedrijven, aannemer, architect, installateur, interieurbouwer noem maar op.”

Het oude pand aan de Grotestraat is aangekocht door ProWonen het is op dit moment nog onduidelijk wat er mee gaat gebeuren.

[nggallery id=1180]

Deel dit artikel:

5 gedachten over “Discus Florijn gaat verhuizen naar Brink”

 1. Keurslager Boenders

  Welkom in het centrum van Eibergen !! Mooi plan, mooi punt en een welkome aanvulling voor het HELE centrum !
  Veel succes !!
  De overburen,

  Keurslager–Echte Bakker Boenders

 2. Ziet er geweldig uit. En dat op een absolute toplocatie. De zoveelste aanwinst voor het winkelcentrum van Eibergen!

 3. Gefeliciteerd! Weet trouwens nog wel een plekje voor de tuinafdeling…Wat te denken van het “oude” gemeentehuis?? Als je toch bezig bent…
  Succes.

 4. Fam.Florijn, vanharte.
  Mooi dat jullie voor Eibergse ondernemers kiezen om de verbouwing te realiseren.
  Dan moet de gemeente Berkelland zich diep schamen met de bouw van het nieuwe gemeente huis zonder Berkellandse aannemers. Zo gaat de gemeente om met “ons”geld.
  Veel succes op jullie aanstaande nieuwe locatie.

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven