Scholen doen mee aan verkeersexamen

tn_Afbeelding nieuw Roy 20148EIBERGEN – Letterlijk blies wethouder Jan Markink, precies om kwart voor negen, de aftrap voor het praktijkgedeelte van het verkeersexamen voor de  Eibergse scholen die dinsdag werd gehouden in het centrum. Aan dit examen dat eens in de twee jaar wordt gehouden deden 282 leerlingen (groep zeven en acht) van acht Eibergse scholen en één Rekkense school mee.

Het schriftelijk examen werd al in april dit voorjaar gehouden waarna er begin mei nog een keuring was van de fietsen. De organisatie was in handen van de verkeersouders (onder leiding van Ria ter Beke), wijkagent Berend Jager en Veilig Verkeer Nederland (VVN).

Zij hebben dan ook goede hoop dat iedereen zal slagen. (de uislag komt pas tegen het eind van de middag binnen). Voordat de wethouder het startsignaal blies wilde hij toch ook nog wat tips kwijt.

 ”Meisjes en jongens, het is geen  race die jullie gaan houden, blijf kalm fietsen en laat vooral aan andere verkeersdeelnemers zien wat je van plan bent. Fietsers zijn in het verkeer een zeer kwetsbare groep. Zorg er ook voor dat je als je ’s avonds gaat fietsen je verlichting in goede staat is, ik zie helaas nog veel fietsers in het donker zonder licht rijden!”

Update: Ria ter Beke geeft na het examen aan dat alle kinderen zijn geslaagd. “We kunnen als organisatie trots zijn op de leerlingen ze zijn allemaal geslaagd voor het verkeersexamen.”
 

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=1263]

Foto’s Christiaan Thalen:
[nggallery id=1262]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven