Hupsel heeft nieuwe Bed en Breakfast

HUPSEL – Henk Vaags (49) en Wouter van Acquoij (46) hebben aan de Kerkdijk hun nieuwe Bed en Breakfast en een vakantiewoning geopend. De eerste gasten uit onder andere Limburg, Friesland, Rotterdam en Aalsmeer hebben al een bezoek gebracht en waren laaiend enthousiast. “Hoe we dat doen?, we blijven ons zelf en zorgen voor een huiselijke sfeer. Mensen komen hier vooral voor de rust en de natuur”, vertelt Henk Vaags die geboren en getogen inwoner van buurtschap Hupsel is.

Samen met zijn vriend had hij eigenlijk het plan om een mini-camping te starten. Maar na verschillende berekeningen kwamen beide heren er achter dat de kosten veel te hoog waren om dit plan te realiseren. Vaags: “We wilden wat gaan doen en daarom hebben we de Bed en Breakfast en de vakantiewoning opgezet met de naam ‘De Wieber’. Het heeft heel wat werk gekost om de bestaande woning om te bouwen. Wouter heeft het meeste werk gedaan en alles opgeknapt. We hebben twee B&B kamers op de bovenste verdieping. De vakantiewoning zit naast ons huis.”

Op 1 juli heeft de gemeente goedkeuring gegeven voor het bovenstaande plan. De naam ‘De Wieber’ is bij de meeste mensen in Hupsel wel bekend. De boerderij waar de Bed en Breakfast is gevestigd was vroeger van de familie Wieberdink. Hun bijnaam was Wieber vandaar de naam.

Henk en Wouter hebben voor de opening eerst even in het buitenland gekeken hoe het wel en niet moet. Ze zijn naar Frankrijk geweest en hebben daar diverse Bed en Breakfasts bezocht. Wouter heeft heel wat ervaring in de horeca en verzorgt daarom het eten voor de gasten, ontbijtjes, luchpakketten, en zelfs een driegangenmenu.

“We vragen altijd of ze op de kamer willen eten of bij ons aan de keukentafel. De meesten gaan bij ons zitten, en dat is geweldig. Ze voelen zich gewoon thuis. Wat voor mensen hier komen? Het zijn vooral fietsers die hier het gebied in trekken.”

De kosten voor een kamer zijn 35 euro (één dag), voor twee personen wordt er 50 euro in rekening gebracht. Voor meer informatie zie www.bedandbreakfastdewieber.nl.

Deel dit artikel:

3 gedachten over “Hupsel heeft nieuwe Bed en Breakfast”

  1. gefeliciteerd jongens mijn schoonmoeder vond het geweldig om een paar nachtjes bij jullie mogen slapen ze heeft er erg van genoten en nu zo doorgaan en volhouden

  2. jongens gefeliciteerd jullie hebben er echt iets leuks van gemaakt wens jullie veel goede succesvolle jaren toe

Reacties zijn gesloten.

Meer nieuws

Scroll naar boven